0

П о 5000 лв. ще вземат естрадната прима Лили Иванова и голямата актриса Цветана Манева от Община Варна, научи „Телеграф“.

Общинският съвет в морската столица гласува единодушно двете звезди да станат почетни гражданки на Варна.

Лили Иванова и Цветана Манева с номинации за „Почетен гражданин” на Варна

Ключ

Удостоените със званието "Почетен гражданин на Варна" получават удостоверение за присъденото звание, подписано от председателя на Общинския съвет и от кмета на общината, символичния ключ на града, специален нагръден знак с лента и парична сума, равняваща се на 5000 лв. (пет хиляди лева), пише в чл. 12 от Статута за удостояване с почетни звания и отличия на община Варна, приет през 2004 г.

За любовта

„Много съм благодарна за това. За мен това е оценка за близост и съпричастност за всичко, което се случва на Международния театрален фестивал "Варненско лято", за спектаклите. От 30 г. съм артистичен директор на този форум и приемам Варна за свое място – уютно, красиво. На 4 август ще направя изявление по този повод пред варненци след участието си в спектакъла „За любовта“ на Яна Борисова и използвам случая да поканя вашите читатели в летния театър от 20,30 ч.“, каза пред „Телеграф“ Цветана Манева.

Чест

Лили Иванова пък коментира поредната си награда в социалните мрежи: „Уважаеми жители на Варна, благодаря! Благодаря на кмета на Варна г-н Иван Портних, на общинска администрация и на цялата варненска общественост за уважението, отношението и удостояването ми със звание "Почетен гражданин на град Варна"!

За мен е изключителна чест!“. На 14 юни тя вече направи един рецитал в летния театър на морската столица, за който билетите бяха изкупени предварително, но преди двата си заключителни концерта от турне 2023 в зала 1 на НДК отново ще зарадва варненци с концерт на 28 ноември в Двореца на културата и спорта. Лили е завършила за медицинска сестра именно във Варна, а от години там притежава и свой апартамент с гледка към морето.