0

Е дна от най-влиятелните групи в историята на рока „Дийп Пърпъл“ идва за четвъртото издание на фестивала в Мидалидаре.
Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Ейри и Саймън Макбрайд ще забият на 14 юли, последния ден от тридневното музикално събитие.

Легенди 

Няма достатъчно суперлативи, за да се оцени по достойнство приносът на „Дийп Пърпъл“ към рок музиката. Продали повече от 100 милиона албума и пълнили световни арени в продължение на десетилетия, не е чудно, че авторитетната британска радиостанция Planet Rock обяви групата за "петата най-влиятелна група в историята". На Световните музикални награди през 2008 г. групата получи и наградата "Легенда", а през 2016 г. беше включена в Залата на славата на рокендрола. „Дийп Пърпъл“ наистина са "рок кралски особи“, а албумът им Made In Japan е всеобщо приет като един от най-важните и влиятелни концертни албуми на всички времена.

Турнета 

Известна като една от най-трудолюбивите групи в историята, пърпълите продължават да издават албуми №1 и да правят световни турнета от създаването си през 1968 г. насам без особена почивка. През 2007 г. (почти 40 години след създаването си) групата изнася 40 концерта във Франция и продължава да прекарва голяма част от годината си на път, разпродавайки арени по целия свят. От днес в продажба са и ограничен брой еднодневни билети за деня на “Дийп Пърпъл“, 14 юли. Те са на цена от 120 лева. След като се изчерпят, няма да бъдат пускани повече еднодневни билети за деня. Към днешна дата тридневният билет струва 180 лв. Децата до 12 години влизат безплатно с придружител.