0

Е дна ера от кинематографичната вселена на Marvel приключва това лято с "Guardians of the Galaxy Vol. 3".

След като вече се сбогува с някои от своите оригинални супергерои в "Avengers: Endgame" от 2019 г., франчайзът сега ще се сбогува с космическите герои, които постигнаха огромен успех в научната фантастика.

Дейв Батиста, който играе Дракс Разрушителя, разкри, че напускането му от вселената на Марвел е горчиво, но че е готов да продължи напред.

„Много съм благодарен за Дракс. Обичам го“, каза Баутиста в интервю за GQ.

„Но съм облекчен. Не всичко беше приятно. Беше трудно да играя тази роля. Процесът на гримиране ме смазваше. И просто не знам дали искам Дракс да бъде моето наследство – това е глуповато изпълнение, а искам да правя по-драматични неща."

За щастие Батиста получава тези възможности. Той ще участва в предстоящия филм на ужасите на М. Найт Шаямалан, "Knock at the Cabin", за който Батиста каза, че е „филмът, в който е говорил най-многото. Просто огромни страници с монолози“.

Въпреки това той не напуска изцяло научнофантастичния жанр. Той все още има "Dune: Part Two", който ще излезе по-късно тази година, в който неговият герой ще има много по-голяма роля от тази в първата част.