0

А двокатите на продуцентската компания на „Rust“ обвиняват известната юристка Глория Олред, че се е отказала от делото на клиента си срещу актьора Алек Болдуин и продукцията на филма, съобщава „New York Post“.

В изявление защитниците призоваха съдията да наложи парични санкции срещу Олред, твърдейки, че тя не си е направила труда да представи документи за истински открития в делото на ръководителя в продължение на почти седем месеца.

На пресконференция, свикана от Олред през ноември 2021 г., Мами Мичъл, която беше част от екипа на филма „Rust“, каза, че е била травмирана, след като е била свидетел как операторът Халина Хътчинс умира на снимачната площадка.

Тя твърди, че 64-годишният Болдуин „умишлено“ е стрелял с пистолета и заведе дела срещу множество страни, участващи в създаването на филма. Сценаристката твърди, че на сета е имало и други проблеми, като нападения, побой, умишлено причиняване на емоционален стрес и небрежност. Всички обвинения срещу продуцентската компания, различни от небрежност, оттогава са оттеглени или отхвърлени.

Сега Мичъл и останалите адвокати на продукцията Обвиниха Олрeд, че ги е зарязала и настояват тя да плати за това. На видната юристка са отправени 125 въпроса.

Олред е една от най-видните американски адвокатки. Тя се прочу с десетките дела за сексуален тормоз срещу знаменитости, в които е участвала.