0

В неделя обичаната ни и талантлива актриса Деси Бакърджиева празнува рожден ден. Пред „Телеграф“ тя разкри, че ще празнува с най-близките си, а вечерта ще отиде на концерта на Лили Иванова в „Арената“.

„Ще се съберем цялото семейство и смятам да го отпразнувам в скромен семеен кръг. Всъщност ние не сме малко хора, 9 човека сме, та не е много малък кръг. Ще бъде доста весело, защото децата на сестра ми и моето са мънички и сигурно ще бъде голям купон. Купила съм си тайно от тях украса и торта, която да е малко по-детска, не типично за възрастта, която ще отбележа. Мисля, че ще бъде весел рожден ден, надявам се. Не смятам да ходя по заведения, тъй като вечерта съм канена на концерта на Лили Иванова. Това ще е другото нещо, с което ще отпразнувам подобаващо рождения си ден. Ще бъда с голямата си дъщеря на концерта. Знам, че това ще е концерт, който ще е много важен за Лили. Тя обяви, че най-вероятно това ще бъде последният. Аз много я харесвам, имам шанса да се познавам с нея лично, винаги съм се надявала хората да ме харесват така, както нея я харесват заради работата и достойнството, което носи. Това са плановете ми за рождения ми ден“, сподели Деси.

Любов

През Ковид пандемията на красивата и усмихната актриса се случва истинско нещастие - тя губи половинката си Филип, докато е бременна. С днешна дата двамата имат дъщеричка Вивиан, която таткото така и не успява да види. Деси има и по-голяма дъщеря от предишна връзка. 

Актрисата и Филип се познават от ученици. А когато след години се срещат отново, любовта им пламва още по-искрена и голяма отпреди. Той й предлага брак, тя се съгласява. На въпроса какъв е бил Филип за нея и пожелава ли такава любов на всеки човек тя отговаря: „За мен е много важно хората да се уважават, да се ценят, да се подкрепят, защото любовта е чувство, но това чувство трябва да се съхранява и да се провокира да продължи. Защото добрите отношения не може да са само за половин година или за месец, или имаш едни прекрасни отношения с един човек и знаеш, че това е човект за теб и той винаги ще ти е най-добрият пример, или просто може би не е точният човек за теб. Аз винаги съм давала този пример, защото наистина отношенията между хората това, че ти уважаваш другия човек, защото го поставяш на по-високо ниво дори от себе си, независимо дали е така, за това, че ти го цениш такъв какъвто е, помагаш му в неговите изяви, в неговия стремеж за усъвършенстване, стараеш се той да бъде добре здравословно и това го правиш безвъзмездно. Не го правиш с някаква користна цел. Аз мисля, че такива хора трябва да бъдат давани за пример. Мисля, че такива хора трябва да бъдат обичани и уважавани. Да, в основата на една истинска любов не е само привличането, а много други чувства и взаимоотношения. Това животът мен ме е научил. За това има много хора, които аз уважавам и са ми приятели, но малко са хората, които обичам, наистина. Всеки човек заслужава да бъде обичан. Както примерно всеки човек е красив в очите на влюбения. Всеки може да бъде перфектният за точния човек. Хората сме различни, което е прекрасно. Но нека бъдем с уважение към ближните, особено сега покрай коледните празници, нека се обърнем повече към духовното и добрината. В края на краищата това ще извиси едно общество над цялата тази агресия, която ни заобикаля, над моралното падение, над злобата, която ми се струва, че е завладяла голяма част от обществото. Тези лоши вредни качества можем да ги игнорираме само ако обърнем добрата ни страна“.

Семейство

 Бакърджиева е изключително силна жена, тя успява да съчетае работа, бебе и още едно дете и никога не се отказва от нищо. „Трудно е. Това не е някаква рецепта за оцеляване или препоръка към дамите, които трябва да се справят с подобна ситуация. По-скоро ще кажа има много други, които са като мен и на мен това ми дава сила. Знам, че щом и други са успели и са се справили с трудностите, въпреки несгодите и лишенията, защо да не мога и аз да се справя. Има и много мъже, които са ми приятели и си отглеждат сами дечицата и това ме вдъхновява. Тези хора ми дават надежда, че въпреки трудностите ще се справя. Не се предавам, не трябва да се предаваме“. И добави, че по-голямата й дъщеря помага много: „Голямата ми дъщеря, не защото си е мое дете да си го похваля, но наистина съм благодарна, че е толкова добро и изпълнително дете. Толкова много неща прави вместо мен. Ние си разпределяме домашните ангажименти и съм благодарна, че е до мен и че ми помага, защото всяка една майка знае колко много задачи има да изпълни за един ден, когато има малко дете. Помагат ми и родителите ми, дано закрепят здравословното си състояние, да бъдат силни. Сестра ми като един истински представител на зодия Лъв, много ме окуражава. На моменти, когато съм в труден период, успява да ме вкара в кондиция и съм много щастлива, че имам такъв добър човек до себе си, който хем да ми подреже крилата да не се самозабравям, хем да ми даде крила, когато имам нужда от тях. Тези хора са много по-ценни от онези, които ни казват все колко си хубава, колко си добричка, всичко ще се подреди. Трябва да имаме и хора, които да ни връщат в реалността“, разкрива трудностите при отглеждането на децата си талантливата блондинка.

Заложби

Актрисата е категорична, че малката Вивиан прилича повече на покойния си баща, отколкото на звездната си майка. „На баща си прилича, много. Очичките са й същите, жалко, че не успя да вземе сините му очи. Той имаше много хубави сини очи, но има много от неговите черти, което много ме радва. Има неговата къдрава, чуплива коса“ и добави, че Вивиан е все още малка да покаже дали има някакви актьорски умения, но Анна-Мария може би да: „Голямата ми дъщеря иска да е музикален продуцент и да се занимава с поп и джаз пеене. Това не ме изненада в никакъв случай, но имаше доста дълъг период, в който не искаше да каже с какво точно иска да се занимава. Тя просто искаше да разбере кое й доставя истинско удоволствие като работа, за да може да си избере тази професия и да учи това, което наистина обича. Виви е още много мъничка и за нея не знам, тези заложби се проявяват на различна възраст. Времето ще покаже какво предстои“. Въпреки семейните грижи, тя намира време и за работа. „Репетирам две пиеси. Едната е на изчакване, а другата се надявам да излезе в началото на другата година – комедия ще е. Може би до края на март месец трябва да излязат и двете представления“, споделя още Деси. 

Актрисата ни разказа, че отчасти е постигнала детските си мечти. „Успях да накарам родителите си да бъдат доволни, че съм станала човек и им благодаря“. Добави, че днес мечтае за: „Понеже идва Коледа, ето едно нещо, за което си мечтая. Много ми се иска тези българи, които за зад граница, много скоро да разберат, че България е едно прекрасно място за живеене. Да имаме повече възможност за развитие, повече работни места, икономиката ни да се развие. Все пак това, което вярвам и се надявам, е да бъдем по-добри хора не само около Коледа, да мислим повече за децата си, да не бъдем толкова агресивни и да имаме някаква по-смислена цел, да бъдем по- единни. Да си припомним какво е да си обичаш родината“, завършва Бакърджиева.