0

М иналата вечер в берлинския дворец Белвю се проведе гала вечеря в чест на визитата на кралската двойка на Испания. Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер заедно със своята съпругата Елке Бюденбендер поздравиха високите гости, но както обикновено красивата Летисия привлече всички погледи.

За приема Летисия избра алена рокля на Stella McCartney. Тоалетът с разголени рамене и дълъг шлейф придаваше особен блясък на кралицата, а кройката на тоалета подчерта изваяното й тяло. 

Подобен стил дълги рокли са предпочитани като от кралските особи, така и от първите дами на световните лидери. Мелания Тръмп бе първата, която наложи модната тенденция, а херцогинята на Съсекс Меган Маркъл продължи традицията, наложена от първата дама на САЩ. 

GettyImages

Доброжелатели и критици на испанската кралица не пропуснаха да отбележат приликите между тоалетите на Летисия и Меган Маркъл. През март 2020 г. херцогинята на Съсекс облече подобен червен тоалет на Safiyaa за музикалния фестивал в Маунтбатън. За разлика от херцогинята, Летисия спазва стриктно кралския протокол и бе прибрала косите си в елегантен кок, а на ушите й висяха обици с диаманти и рубини. По-наблюдателните обаче забелязаха, че Летисия носи стара рокля, с която вече се е появявала на годишнината на краля на Холандия.

GettyImages

GettyImages

През 2018 г. дъщерята на Грейс Кели Каролин носеше подобна рокля по време на честванията на Националния празник на Монако. Явно всяка кралска особа крие в гардероба си по една червена рокля за специален случай.