0

А ктрисата и художник Диана Димитрова, позната на зрителите от малкия екран с ролята си на д-р Огнянова от сериала „Откраднат живот“, вече е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“.

Самата тя се похвали на личната си страница във Фейсбук, а от екипа на театъра потвърдиха новината и издадоха, че на Димитрова й предстои премиера през ноември.

Комедия

Засега не е ясно в каква роля ще дебютира на сцената на Малък градски театър „Зад канала“ актрисата. Новият сезон там ще започне на 1 октомври с премиерния спектакъл „Капан за самотен мъж“ от Робер Тома. Режисьор е Йосиф Сърчаджиев, музиката е на Иван Лечев, а сценографията и костюмите са дело на Петя Стойкова. В постановката участват Христо Пъдев, Владимир Димитров, Стоян Младенов, Луиза Григорова - Макариев, Емил Котев и Жени Александрова-Лечева. Сюжетът се върти около двойка, която тръгва на меден месец, но булката изчезва и полицията е безсилна да я открие, а младоженецът Даниел дави мъката си в алкохол и трепетно очаква вест от любимата. Властите, църквата, познати и непознати - всички са намесени в решаването на проблема... Загадката неусетно се превръща в трилър. Виртуозен диалог в криминалния жанр, страхотно чувство за хумор, напрежение, изненадващи обрати и абсолютно неочакван финал. Следващите две дати, на които ще се играе представлението, са 9 и 22 октомври.

Бягство

Диана Димитрова е родена на 1 април 1990 г. в град Добрич. Родителите й се разделят, когато тя е на 12 години. Отраснала е с баба си и дядо си в село Кайнарджа. Средното си образование получава в училище в град Силистра, където учи в паралелка с профил рисуване. След завършване на гимназията е приета първа по успех в Художествената академия. Бързо осъзнава, че мястото й не е там, и кандидатства в НАТФИЗ, където отново е приета първа по успех. През 2015 г. актрисата играе в постановката „Посещението на старата дама“ на режисьорката Диана Добрева.

Прави и моноспектакъл - „Въпреки всичко“, по сценарий и режисура на Радослав Гизгинджиев, който играе две години и половина. Участва в няколко чуждестранни продукции, а последната й голяма роля на голям екран е във филма на Виктор Божинов „Бягство“, където изпълнява ролята на Марго. Освен актриса тя е отличен художник и писател. Определя рисуването като необходимост и нещо, което я успокоява. През годините е правила няколко самостоятелни изложби. Като писател е автор на три детски книжки - „Влад“, „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“ и „Омагьосаните“, където освен текста нейни са и рисунките.