0

П опулярно лице стана жертва на злонамерена атака в социалните мрежи. 27-годишната Камелия Ангелова, която е Мис „Топ лице на Русе“ за 2021 година, била шокирана, когато разбрала, че нейни голи снимки се разпространяват в затворена група на Telegram, съобщи NOVA.

„На 8 януари непознато лице се свърза с мен в социалните мрежи и ми каза, че има мои голи снимки, които се разпространяват в интернет. Отрекох това да съм аз. Видях групата - там има порнографски материали. Подозирам, че е използван изкуствен интелект. Подадох сигнал в полицията. Оттам казаха, че следят сериозно подобни случаи. Пуснах жалба и в Русенската районна прокуратура”, разказа потърпевшата. И посъветва младите момичета да не приемат всякакви покани за приятелство в социалните мрежи, да внимават какво качват и профилът им да не е публичен.

Според експерта по киберсигурност Спас Иванов трудно ще се стигне до човека, който е пуснал снимките в интернет. „Прокуратурата трябва да установи дали снимковият материал е истински, или фалшифициран. Това е един дълъг процес. Подобни случаи ще зачестяват. Има и фалшиви порнографски клипове”, уточни той.

НЕЦЕНЗУРИРАНО: Лъснаха голи снимки на Виктория Капитонова! (СНИМКИ)

Диона изпищя, заливат нета с нейни голи снимки! (СНИМКИ)

Камелия Ангелова не е първата популярна красавица, "съблечена" по този начин. Както "Телеграф" вече съобщи, в началото на януари инфлунсърката Виктория Капитонова също се оплака, че нейни "голи" снимки се въртят в мъжки телеграмски групи.