0

О свен неповторим вокален изпълнител, Дичо е и отличен кулинар.

„Поздравявам всички Николайчовци. Св. Никола е закрилник на семейството и дома. Рибарите го ползват за това да има повече риба и съответно повече улов, с едни поверия. Малко останаха такива хубави празници, които да празнуваме. Добре че всичко не е станало като на 31 октомври, защото ще полудея. Децата ще останат без зъби от всичките тези бонбони. За Никулден с Карина започнахме подготовката още предния ден. Направихме плънка с ориз, лук, гъби и маслини, като стои един ден в хладилника. Добавям и орехи, мащерка и магданоз. След това пека шарана във фолио. Гледам да е около 2 кг, слагам лимон, вино, малко бира, малко вода, соев сос и мазнина. Това е стандартна рецепта за риби, може би малко съм си променил нещо, но основното е стандартна рецепта. Много е важно за шарана да има масло. Защото маслото убива миризмата на тиня. Покрай Дунав всички, които готвят рибата, слагат 125 г масло. Половината се слага, преди да сложиш шарана във фурната, а другата половина, преди да го изкараш. Става много вкусно, аз съм живял там и дунавският шаран наистина е най-вкусният. Там съм изял сигурно 100 шарана“, разказа пред „Телеграф“ бившият певец на Д2.

Стол

Често ходи на риболов там, а за любовта си към готвенето казва, че се е събудило, когато нямало кой да го храни и трябвало сам да си приготви нещо. „Много обичах да съм при дядо и баба. Те имаха собствен стол и те готвеха сами вътре. Аз все исках да им помагам и все бях гладен. Моето детство беше от сутрин до вечер навън. Беряхме джанки по цял ден. Може би готвенето ми е наследствено от баба и дядо, защото те готвеха уникално, столът винаги миришеше много вкусно. Родителите ми са добри готвачи, но го нямаха това желание. При старците беше религия. Но и гладът ме научи да готвя“, казва Дичо.

Веган

Той и съпругата му Кари са вегетарианци, но все още купуват месо за децата си. „Не искам да купувам изобщо месо, но не мога да ги лишавам изцяло. Все пак те още се развиват и месото има съставки, които е хубаво да се ядят. Купувам повече риба и вегетариански неща. 2, 3 пъти в месеца им правя нещо месно. 

Любимият им мой специалитет са варени яйца, шегувам се! Любими са им палачинките. Дори Тина, малката ми дъщеря, не знае, че майка й може да прави палачинки, защото винаги аз им правя. Любимо им е тати да направи палачинки. Жена ми Каринчето е по-добра на палачинките наистина, защото тя е била в „Мастър шеф“ и е голям кулинар. Тя ги прави по-пухкави, има си нейни рецепти за тях, може да ги прави и цветни. Но пък този, който се хваща да ги прави всеки път, съм аз. Мама може би един път в годината. Но пък Карина прави много други неща. Супите са й върхът, най-вкусните са. Разделяме си задълженията в кухнята. Но в „Мастър шеф“ наистина е научила много сериозни рецепти. Всякакви сладкиши, тестени неща и т.н. тя е научила страшно много неща от там. Ние сме имали заведение няколко години двамата на морето. Работехме много сериозно, ошлайфахме се там. Тя е по-сериозен професионалист. Аз съм гледачката на децата и за това готвя. Два три пъти ходя да пея някъде в седмицата, през останалото време си правя музика на компютъра вкъщи. И децата са си около мен и аз ги гледам“, каза той. На въпроса коя от двете му дъщери е наследила пеенето му, изпълнителя отговори: „На Тина много й се пее, на голямата - не. Държи тона много добре и имам някакви надежди за малката“. Любимото им занимание е да гледат детски по телевизията: „Обичаме да гледаме Пес Патрул всичките“. Дъщеричката на Дичо също се включи в интервюто и каза, че иска Пес Патрул!

ЧРД

„Януари пускам нова песен „След съня“, очаквайте“, разкри Дичо.

Певецът Дичо празнува рожден ден на 1 декември и разказа пред „Телеграф“ за него: „Празнувах рождения си ден със съпругата ми и двете ми деца в ресторант. Трябваше на 2, 3, 4 декември да пея в Попово, Карлово и още градове. Не празнувах толкова грандиозно, защото щеше да ми е трудно с графика за следващите дни. Имам много концерти, на 9-и ще имам концерт с моя китарист, правя 11 години на сцена. Там ще поканя няколко приятели да се почерпим. Но откакто имам дечица, рождените ми дни станаха доста по-минималистични. Затова пък правя по-грандиозни рождени дни на децата си, щото това ме кефи повече“. 

Мечти

„Мечтая да няма война вече. Не искам да има война никъде, защото това ме побърква. В личен план искам да сме здрави и да има концерти, без пандемии. Беше тъжно тези две години, пък и хората се промениха. Има по-малко двойки, по-малко деца, не излизат толкова, асоциални са. Дано това се промени. Пожелавам си повече творчество, да са ми живи и здрави музикантите и да си правим нови парчета. Ако имаме още деца, ще е супер и така“. 

Снима момичетата в реклама

Децата слушат песните на Дичо и с желание, и без, разказа ни той: „Каквото направя го слушаме по един месец всички, докато не полудеем. То докато го направя това парче, те са го чули поне 100 пъти вече. Докато го оправям, го слушаме около месец и полудяваме накрая“. И добави: „Сега правя песнички за една детска марка и децата участват в рекламата. И те се кефят много, пеят, любими са им. Те са три песнички по 25 секунди и малката си ги слуша по цел ден и си ги пее. Това като цяло са й първите уроци по пеене с тях. Моят глас определено е подходящ за детски песнички, лиричен е. Та, там уцелиха с детските песнички, щастливи са. Мислят си, че участват в песните. Скоро бяхме в едно такси с малката и пуснаха по радиото песничките два пъти и тя една горда „еееее“ възкликна“. 

Показа караваната в клип

„Песента „Летиш“ не е директно към семейството. Музиката съм я правил аз и Пепи Рангелов. Това парче сме го направили преди 3 години. Така че няма как да е посветено на тях, тя се роди след песента. Но караваната, на която снимаме клипа, си е наша. Прекарахме 6 месеца там лятото и искахме да покажем ежедневието ни там. Децата са по цял ден на плажа голи. Малката я следим, но голямата изобщо не мога да я намеря. Тя живее това детство, което ние сме живели. Цял ден навън от сутрин до вечер. И заради децата най-вече го направихме това с караваната. Заради Ари, тя беше на 3 годинки някъде, защото Тина още я нямаше, когато си я взехме. А нашето ежедневие е да обикаляме по плажа, на залива, гледаме корабчетата. Аз обичам да ходя на риба, нали съм си рибар и всеки си прави като цяло каквото си обича“, разказа певецът и сподели коя е любимата му песен: „Любимата ми моя песен е „Няма да дам“, дует с Лео. Тя ми е най-яката. Има лек примес на метъл. Много ми е истинска песента някак“.