0

П евецът Деян Каменов има нова банда, след като се раздели с колегите си от D2.

Проектът се казва DeeStoned и вече има готов краткосвирещ албум. Първото самостоятелно ЕР на Деян е озаглавено Light My Way и по него той работи с колегата си Николай Маджаров-Файчето.

Музика

“Песните са създадени през последните 10-ина години, когато работех с D2. Композирах много авторска музика, която обаче не беше съвместима със звученето на групата, чисто стилово. Моите неща бяха с по-инди и алтернативно звучене, които не бяха като материала, който правехме с D2”, разказа Деян пред „Телеграф“ и допълни, че в даден момент това го е накарало да се замисли, че след като тази музика е това, което излиза от него, значи трябва да я прави сам или с някого, който я харесва. Той споделя, че се е оттеглил от бандата заради здравословни проблеми с гласа, заради които се наложило да не пее известно време. В D2 го заместил пловдивският музикант Радостин Василев. „Нещата се получаваха супер и аз реших, че ще си направя една почивка. Но след като тази почивка свърши и започнах леко да възстановявам гласа, се оказа, че не бързам да се връщам. Имам мои неща, които исках вече да видят бял свят“, казва Дидо и споделя, че е кандидатствал за финансиране в Национален фонд „Култура“ и са го одобрили за 4 песни. Това го мотивирало в срок да ги създаде.

Среща

Срещата с Николай Маджаров-Файчето се случила покрай сестрата на Дидо – Яна, коята има свой по-тежък проект в алтернативната музика. Деян и Файтчето си паснали музикално и това се вижда и в успеха на парчетата от Light My Way. Музикантите вече представиха официално първия сингъл от новото EP - Breath Again, а до края на годината ще представят и останалите три. Дидо споделя, че те вече са налични в Youtube канала на DeeStoned. С бандата, в която си партнира със Спартак Боянов и Симон Славчев, вече изнасят концерти, в които свирят новите музики. През годината ги очакват много изяви, най-вече в столицата. „На концертите свирим новите песни и някои парчета, които не са издавани, просто заради кефа да свириш нещо ново пред хората“, споделя Дидо.