0

Б ългарската гордост в Холивуд Димитър Маринов свири и пя пред сънародници в посолството ни във Вашингтон.

Той изпълни „Някога, някога…” по текст на Недялко Йорданов и просълзи публиката в столицата на САЩ.

Вечер 

Вълнуващата и емоционална вечер с талантливия българския актьор Димитър Маринов, който разказа пред публиката във Вашингтон за живота на сцената и на екрана, за годините като политически затворник, за свободата да твориш, за любовта към Балкана, за музиката и изкуството, със сигурност ще остане в спомените на гостите.

Посланик Георги Панайотов поздрави Димитър Маринов за достойния начин, по който представя страната ни с международните си успехи, и го определи като човек, истински ценящ свободата, а живота му – „живот като на кино“, написаха на официалната страница на посолството във Фейсбук.

Новина 

Димитър Маринов разказа и за предстоящите филмови продукции, в които участва, включително и за филма „ГУНДИ - Легенда за любовта“, който скоро ще излезе на големия екран. Маринов сподели и новината, че е избран за рекламно лице на международна кампания на Amazon. Присъстващите имаха възможността да чуят вълнуващи думи за свободата, която живее преди всичко в човешкото съзнание, както и за борбата срещу стереотипите в киното. Димитър Маринов доказа теорията, че един творец има много таланти, поздравявайки присъстващите с музикални изпълнения на цигулка и китара.

„Няма кът в България, в който да не съм бил“, сподели той. „Щастието е винаги, когато се връщам в България – аз просто много обичам България“. През 2019 г. Димитър Маринов се качи с българското знаме на сцената на Долби Тиътър за получаването на наградата “Оскар” за „Зелената книга“.

По този повод актьорът сподели, че силата на филма е в човешката му история, разказана по човешки начин. За да получи ролята на виолончелиста Олег, българският актьор се е научил да свири на виолончело за четири дни. От  посолството благодарят специално на Бойко Антонов за съдействието при организирането на събитието.