0

Д исни се завръща в Женовия за трети филм „Дневниците на принцесата“.

Не е ясно дали Ан Хатауей ще продължи ролята си на приземената кралска особа Миа Термополис в новата част, която е написана от Аадрита Мукерджи. 

Въпреки това Хатауей наскоро изрази интерес да се завърне - с екранната си баба Джули Андрюс, която изигра шикозната кралица Клариса Реналди - във франчайза, който я превърна в звезда.

Участието на Андрюс в „Дневниците на принцесата 3“ е също толкова двусмислено.

Подробностите за сюжета не са потвърдени, но се очаква трикуелът да продължи историята в „Дневниците на принцесата“ и продължението „Кралски годеж“, вместо да рестартира поредицата.

Режисиран от покойния Гари Маршал и базиран на романа на Мег Кабът, „Дневниците на принцесата“ от 2001 г. проследява неудобна американска тийнейджърка, която научава, че е наследник на трона на европейското кралство Геновия.

Манди Мур като мажоретка Лана Томас и Сандра О като заместник-директор Гупта също имаха запомнящи се роли в оригиналния филм.

Въпреки смесените рецензии, семейният филм стана касов хит със 165 милиона долара от глобални продажби на билети. Следващият филм, който също беше режисиран от Маршал и представи на света Крис Пайн, беше също толкова успешен в кината със 134 милиона долара по целия свят.

Като се има предвид трайната популярност на „Дневниците на принцесата“, отдавна се носят слухове за трета част.

Но това е най-големият опит на Дисни досега да пренесе публиката обратно в кралския свят на Женовия.

Както би казала Миа Термополис, „чудесата се случват от време на време, когато вярваш“.