0

Д аряването на пари за благотворителност и за тези, които най-много се нуждаят от тях, е нещо, което не всички знаменитости правят, но има някои известни личности, които редовно споделят богатството си с хора в нужда.

Ето по-известните от тях:

Матю Макконъхи - Освен че през годините е правил многобройни благотворителни дарения, той е създал и фондацията "Just Keep Livin", в която са инвестирани над 2 милиона долара и която подпомага образователни програми.

Getty Images

Анджелина Джоли - Анджелина е добре известна с хуманитарната си дейност. Тя не просто дарява големи суми пари за благотворителност, а обича да се включва и да помага лично.

getty image

Опра Уинфри - Освен че е една от най-влиятелните жени в света, тя е и един от най-големите дарители за благотворителни каузи. Всяка година Опра дарява огромни суми на образователни фондации и институции.

Ема Уотсън - Актрисата е толкова отдадена на хуманитарната и благотворителната си дейност, че всъщност спира кариерата си, за да помага на институции и да се знае повече за равенството между половете в университетите.

getty image

Сандра Бълок - Сред различните дарения, които е направила през кариерата си, едно от най-забележителните е дарението на милион долара за организацията "Лекари без граници" в Хаити.

gettyimages.com

Киану Рийвс - Киану е един от най-щедрите холивудски актьори и е направил дарения за многобройни каузи, като борбата с левкемията и защитата на децата. Той дори споделя заплатата си от "Матрицата" с каскадьорите във филма.

getty image

Джордж Лукас - Джордж е вложил над 4 милиона долара в образователната фондация "Джордж Лукас", чиято мисия е да мотивира младите хора да бъдат отговорни граждани и да им помогне да осъществят мечтите си.

getty image

*Източник: БГНЕС