0

Е лтън Джон каза на милионите си фенове в събота вечерта, че те ще останат в неговата "глава, сърце и душа". Това стана на концерта в Стокхолм, който беше и финален на гигантското му турне и завърши с един от най-големите му хитове - Goodbye Yellow Brick Road.

Кариера

76-годишният певец има пет награди „Грами“ в грандиозна кариера, продължила 50 години и близо 4600 концертни изпълнения по целия свят.

Елтън Джон отдаде почит на екипа си, някои от които обикалят света с него от много години. "Те са наистина невероятни - каза той - и са най-добрите, казвам ви, най-добрите."

Турнето Farewell Yellow Brick Road започна в Северна Америка през 2018 г. и обхвана целия свят - той свири пред повече от шест милиона фенове, а един от акцентите беше участието му като хедлайнер на фестивала в Гластънбъри миналия месец. Този концерт привлече една от най-големите тълпи в историята на фестивала и милионна британска телевизионна аудитория.

Откровение

Концертът в Стокхолм включваше видеопослание от Coldplay, които по същото време свиреха в шведския град Гьотеборг. То е и едно от най-печелившите концертни турнета в историята: списание Billboard съобщава, че то е първото, което е достигнало продажби на билети от $900 милиона (£701 милиона). Певецът сподели с публиката емоционални моменти от „52 години чиста радост от създаването на музика“. Той потвърди, че "никога повече няма да тръгне на турне", но може да направи „нещо еднократно“ в бъдеще. "Искам да се отдам семейството си, синовете си, съпруга си, всичко. Заслужих си го", каза той. Елтън Джон посвети песента си Don't Let The Sun Go Down On Me на музикантите, които свиреха с него, екипа и семейството. Концертът продължи повече от два часа.