0

Р ежисьорът Станислав Дойнов се извини в Районния съд в Нова Загора на продуцента Стоян Стоянов-Слаш за клеветите и лъжите, които е изрекъл по негов адрес.

Още преди 4 г. Слаш му заведе дело заради изказванията му в социалните мрежи и пред медиите, включително и в „Телеграф“. На последното заседание съдия Георги Любенов Йорданов предложи на страните да се споразумеят и синът на актьора от Военния театър Александър Дойнов реши да се възползва и да се извини публично, за да не бъде осъден.

Тормоз

„Делото е наказателно и със сигурност щеше да бъде осъден и това да влезе в съдебното му досие. За тези 4 години направих 4 филма – два излязоха, другите два предстоят. За щастие нямам пропаднал проект заради него. Но имаше артисти, които си загубиха ролите, повярвали на думите му. После разбираха истината, но вече беше късно“, коментира пред „Телеграф“ Стоян Стоянов. Последно той е бил наплют от бившия си колега този април, когато набедил него и екипа му за измамници. „Това си е онлайн тормоз и почувствах истинско облекчение, след като приключи всичко. Очаквах делото да се проточи повече, а разноските не са важни – всеки си поема неговата част, но моралното удовлетворение е преди всичко“, добави продуцентът.

Пиеса

Делото е истински прецедент в българската културна общност. Преди време двамата рапъри - Зипо и Слаш, създават и пиесата „Секс, наркотици и Хип-Хоп", която има дълъг живот на сцена. За тази пиеса рапърите наемат Станислав Дойнов като режисьор и актьор. Дойнов твърди, че не е получил финансово възнаграждение за нея към момента на спора, както и набеждава и клевети продуцентите във финансови измами/спекулации с участниците в шоуто „Аз ставам звезда“. Риалити форматът „Аз ставам звезда“ е реализиран в 88 епизода. Продуцентът Стоян Стоянов завежда гражданско дело и пуска тъжба срещу Дойнов, като посочва: „Чувствам се дълбоко засегнат и с увреден авторитет, тъй като клеветническите действия не спират от дълго време и разбирам, че няма друг начин да спра подсъдимия да произвежда клевети по мой адрес, освен да ангажирам неговата наказателна отговорност за извършеното престъпление от частен характер“.

Вина

Делото е влязло в съда, след като Стоян Стоянов търси правна защита от съда заради клевети и лъжи, насочени срещу него от Дойнов. Според официалното съдебно решение Станислав Дойнов заявява, „че се извинява на Стоян Стоянов, ако го е засегнал и обидил, и обещава, че няма да публикува нищо повече по негов адрес в публичното пространство за в бъдеще“, като с това поема вината за разпространените от него неверни твърдения и откровени лъжи, уронващи имиджа на продуцента Стоян Стоянов (Киноакадемия за таланти, Девил Синема, но също така известен в средите и като Слаш от рап дуета „Зипо и Слаш“). Ето че справедливостта възтържествува, макар и закъсняла, и делото се решава в полза на Стоян Стоянов, а Станислав Дойнов с извинението си на практика признава вината си, която се състои в многократни клевети, лъжи и подвеждане. Очевидно продуцентът не търси финансов интерес от случая, а чисто морално извинение и „изчистване“ на името си, опетнено от режисьора.