0

Х оливудският актьор Джон Малкович ще снима и филм у нас, докато поставя пиесата „Оръжията и човекът“ в Народния театър „Иван Вазов“, научи „Телеграф“.
Той ще участва във филма Sacrifice (“Жертвоприношение“), за който у нас пристигна френският актьор Венсан Касел и Аня Тейлър-Джой, позната с ролите си в кинохита „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“ и сериала “Дамски гамбит”.

Пророчество

Щом разбрал, че Малкович е в София, режисьорът Ромен Гаврас пожелал да се срещне с него с предложение да го включи в приключенския екшън.

Двамата са се видели на вечеря в столичен ресторант и надълго и нашироко са обсъждали проекта. Бившият на попсензацията Дуа Липа е бил готов да даде и голяма роля на звездата от „Опасни връзки“, „Под прицел“ и „Клетниците“.

Актьорът обаче обяснил, че няма толкова много време, за да я заснеме, и се съгласил да изиграе нещо малко в рамките на няколко снимачни дни. Каква обаче ще е ролята му все още не е ясно. Засега се знае, че Аня Тейлър-Джой ще бъде в главната роля на Джоана, а Крис Евънс ще е Майк Тейлър.

Лентата е за благотворително събитие, на което настъпва хаос, когато се появява радикална група, която търси мистичен артефакт, свързан с древно пророчество. Салма Хайек и Венсан Касел, който е бивш съпруг на Моника Белучи, също ще участват.

Селфи

Вместо на хотел Джон Малкович е настанен в апартамент близо до НДК и почти всеки ден може да бъде видян по някоя от централните улици на столицата. 70-годишният актьор рядко използва автомобил и най-често изминава пеша разстоянието от квартирата до Народния театър.

Различни потребители на социалните мрежи пишат, че са го видели в месарски магазин, купувал си е плодове и зеленчуци от известни търговски вериги, дори веднъж е носел жълта торбичка като от шаржовете с Каракачанов. Актрисата от Сатиричния театър Деляна Хаджиянкова е една от късметлийките, видели отблизо звездата на живо.

„Срещнах Джон Малкович по улицата. Да, знам, че е тук и че работи с колегите ми от Народния театър. И не става дума за това. Срещала съм много звезди и в Европа, и в Америка. Но... не става дума за това. И не, не си направих селфи. И не го заговорих. Погалих го по рамото и изчезнах, както правех като малка, когато срещах любими артисти по улицата. Просто срещнах Джон Малкович! По улицата. И това е достатъчно хубаво!“, разказва майката на мафиота Денис Топал от кримисериала на NOVA “Братя“