0

И нфлуенсърът Андрю Тейт е поставен под домашен арест след новите обвинения срещу него. Той и брат му Тристан се явиха в съда в четвъртък следобед. Тристан Тейт е поставен под специален съдебен контрол.

НЕ ПАК, А ОТНОВО: Андрю Тейт задържан след полицейска акция в дома му!

Прокурорите поискаха от съдията да остави братята под стража за 30 дни, докато продължи новото разследване, включващо общо 35 предполагаеми жертви, включително жена, която по времето на обвинението е била на 15 години.

В изявление на румънската агенция за борба с организираната престъпност DIICOT се казва, че са задържани общо шест души - румънци и чужденци.

Андрю Тейт направи яростно изявление пред журналистите, в което заклейми делото срещу него като "постановка и лъжа". Запитан многократно от Би Би Си за обвиненията в сексуални отношения с 15-годишно момиче и трафик на непълнолетни, той отказа да отговори.

Братята Тейт вече са обвинени в трафик на хора, Андрю Тейт и в изнасилване, очаква ги съдебен процес и по тези обвинения. Преди година те бяха освободени от домашен арест и им беше казано да не напускат Румъния.