0

Д рамата между Анджелина Джоли и Брад Пит продължава с пълна сила, след като холивудската актриса заведе ново дело срещу бившият си съпруг, като отново го обвини в домашно насилие, предава „Variety”.

Адвокатите на Джоли са завели насрещен иск като част от делото с Пит относно продажбата от актрисата на нейния дял във френското имение Шато Миравал, без да получат съгласието на актьора. Страната на актрисата твърди, че преговорите за сделката за продажбата на дела на Джоли са се провалили, след като актьорът е поискал споразумение за неразкриване на "физическо и емоционално насилие" от страна на Пит срещу самата актриса, както и срещу децата им.

Според насрещния иск „Пит е душил едно от децата им и е ударил друго в лицето. Той също така хванал Джоли за главата и я разтърсил“ по време на кавгата през 2016 г. в самолет, която доведе до развода им. Адвокатът на Джоли твърди, че спорът е започнал, когато Пит я е обвинил, че е „твърде мекушава“ към децата им. Двамата започнали да се карат в банята на самолета.

„Пит сграбчил Джоли за главата и я разтърсил, а след това я хванал за раменете и я разтърсил отново, преди да я бутне в стената на банята. След това Пит ударил с юмрук тавана на самолета няколко пъти, което накарало Джоли да напусне банята“, пише в насрещния иск. След това актьорът нападнал едно от децата им, което защитило майка си.

„Когато едно от децата устно защитило Джоли, Пит се хвърлил към него, а Джоли го хванала, за да го спре“, се казва в насрещния иск. „За да свали Джоли от гърба си, Пит се хвърлил назад в седалките на самолета, наранявайки гърба и лакътя на Джоли. Децата се втурнали и всички смело се опитали да защитят майка си. Преди да се сложи край на кавгата, Пит започнал да души едно от децата и ударил друго в лицето. Някои от децата умолявали баща си да спре, твърдят адвокатите на актрисата.

Още през 2016 г. Анджелина Джоли посочи като причина за развода си с Брад Пит въпросния инцидент в самолет. Актрисата заяви пред агент на ФБР, че Пит „физически и вербално е нападнал“ нея и децата им.