0

П оследното десетилетие на българската музикална сцена донесе една вълна със специфично поп звучене. Конкретен стил, в който изразяват себе си вече утвърдени “млади” имена. Виждаме ги на различни музикални събития, слушаме ги по радиото, откриваме ги във всички познати музикални платформи и отразяваме за себе си, кое е “нашето нещо”. Дали става дума за еднодневки, или пък за творци, които гледат сериозно на музиката и се развиват  по всички правила на шоубизнеса? Голяма част от тази нова вълна артисти идва със собствено, авторско виждане за текстовете и музиката. Факт, че последователите са не само подрастващи, а хора на всякаква възраст. Доказателство са пълните площади в малките градове и огромните пространства, когато става дума за мащабни събития, като Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour например. Това лято отново предлага сериозна “разходка” из цяла България. А някои от имената, които срещаме носят със себе си пластове лична и семейна история. 

Тя порасна пред очите ни…Дара Екимова е вече голямо момиче. Детето, за което знаем едва ли не всичко още от раждането му, категорично “отдели” себе си като разпознаваемост от останалите млади звезди у нас. Направи го и с нужната доза уважение към баща си Дими - в началото, преди години я чухме с хит на “Сленг”. Впоследствие станахме свидетели на един много приятен облик, зад който се оказа, че стоят години вокална подготовка и писане на текстове от крехка възраст. Каква е разликата между обичайните “лимонади”, които често чуваме и осмислените, лични преживявания? Колко е важно да бъдеш грамотен? Оказва се, че освен задължителния “пакет” музикална подготовка, Дара Екимова има интерес и към психологията. 

И не разчита на жълти новини за личното си пространство. 

NOVA

За пътя от личната терапия, към прочита на Юнг и други световни величини в психологията, затова каква е реалната натовареност на “другото поколение” в българската попмузика, а също и колко дразнещо е, когато по радиото някой от водещите говори на “аутрото” на неин хит - можете да чуете и видите в подкаста “Тройка по никое време”. Милена, Кирил и Тодор от сутрешното радио шоу “Тройка на разсъмване” поставят темата за музиката в ново измерение, както и за психологията, като наука за пораснали момичета. 

NOVA

В “Недей да ме будиш” с Тино, Дара отново включва лична история. А какво е да пееш на голям концерт и да изживяваш “сложна” любов - споделя в подкаста.