0

Г ола австралийка пристига в София, за да покаже майсторство в гълтането на дълги саби и огън, научи „Телеграф“.

Шоуто е изпълнено с еротика и стил, а с него Жаклин Фюри ще открие сезона в единствения у нас бурлеск клуб. „Прави го в стилистиката на кабарето, много е добра“, похвали я шефката на шоуто Теодора Кулева – внучката на легендата Тодор Колев, която се подвизава с творческия псевдоним Теди Гууд.

Три дни

Откриването ще трае три дни, като всяка вечер има различно шоу с участието на Фюри. В четвъртък стартът е с тип all stars – зрелищно звездно представяне. Следващата вечер е посветена на провокацията, има дори драг кралици в програмата. В събота се залага на класическо кабаре и бурлеска с винтидж, ретро вълна, пояснява Теодора.

Пред „Телеграф“ Теди разясни за звездата от Австралия: „Жаклин Фюри - предпочитам да побългаря името й, прави уникални неща, които никой в региона не може. Използва специално гориво. Гълта и бълва огън с много специфична и зрелищна техника. Прави трикове, изключително са интересни, с ръцете си играе по ефектен начин с този огън. Гълта мечове и саби, но в стилистиката на кабарето. Тя е по-съвременен бурлеск артист“.

Звезди

Самата Теди Гууд също се включва в шоуто, като този път залага повече на пеенето. Набляга повече на кубинската стилистика, като в прочутото вариете „Тропикана“. Но след това ще има и насока към златната епоха на мюзикъла, а после и авторски песни.

Този сезон е поканила за изява и най-актуалните звезди от двата бряга на Атлантика – Бети Роуз идва през октомври, а Руби Монро през януари. Казва, че легендата Дита фон Тийз иска голям хонорар от $50 000 на вечер, а това означава, че не могат да поддържат сегашните цени на билети от 40 до 70 лв.