0

Е дин от най-обичаните и любими млади актьори Даниел Пеев-Дънди отпразнува рожден ден вчера. Вечно усмихнатият актьор посрещна празника си на работа с два театрални спектакъла. „Снощи имахме успешен спектакъл в Шумен. Играхме „Кучки“ с Гъмов, Невена Бозукова, Албена Павлова и Петьо Петков-Шайбата. Колегите ми бяха взели брауни със свещичка и чакаха да стане 00:00. Беше много мило. В момента хапвам кюнефе и пия кафенце, след което заминавам за Пазарджик. Навръх рождения си ден ще играем там с Бойко Кръстанов и Явор Бахаров „Отчаяни съпрузи“. Посрещам на сцена рожден ден и съм безкрайно щастлив“, разказва пред „Телеграф“ рожденикът.

Дънди е скромен в пожеланията си и категоричен, че единственото, което си пожелава, е да е здрав - и психически, и физически. „Най-важното е да се чувстваш удовлетворен. Душата ти да се чувства добре... ей това искам“, категоричен е актьорът.

Обръщайки се година назад, Пеев прави равносметка и споделя, че е срещнал прекрасни хора, с които иска да работи и в бъдеще. „Много добра година имах. Доста грешки са ми простени, осъзнал съм кои са били те и се чувствам много щастлив, че съдбата ме срещна с такива готини колективи - едните Бойко, Явор, Захари, а, от друга страна Мелпомена, Гъмов, Неве, Албена и Шайбата. Искам колкото е възможно по-дълго да радвам публиката. Това е нещото, което искам да правя“, категоричен е Даниел.

Той винаги говори само за работа, а ние няма как да не попитаме влюбен ли е все пак. Дънди опитва да се изплъзне, като отговаря: „Влюбен съм в живота, работата. Много ми е добре“. Ние обаче упорито се опитваме да разберем има ли жена в живота му, а той с усмивка твърди: „Не, нямам дама на сърцето си, но се чувствам много добре“.

В момента Пеев се е заел с репетиции на ново представление.“Репетираме с Блатечки „Благородния испанец“, пак с Мелпомена. Много ми харесва пиесата, това, което аз ще играя, за мен ще е предизвикателство, но е тайна и все още не мога да кажа. Ще бъде много интересно. Очакваме и 3-ти сезон на „Съни бийч“, както и още нови неща, но засега няма да говоря, нека първо се случат“, разказва той. В същото време с Бойко и Явор продължават да са всенародни любимци с постановката „Отчаяни съпрузи“. „Много е хубаво и много се радваме, че се получи така. Ние сме страшен тандем, много се разбираме и си помагаме. Партнираме си на сцената и не позволяваме никой да потъне в тоя спектакъл, което е най-важното. Много е игрово и се наслаждаваме един на друг кой какво ще измисли. Честно казано, аз си чувствам като семейство всички екипи, с които работя, и това е много важно. Каквото и да правиш, колкото и да си мислиш, че си голям, без приятели нищо не можеш да направиш“, твърди Дънди.

Около него винаги е весело и някак по-усмихнато, затова го караме за финал да ни разкаже последната си смешна случка, а той с охота заявява, че тя е била снощи и то по време на представление. „В спектакъла свалям Невена. Тренирам с една гиричка и ям намазана филийка с протеиново кремче. Преди да изям филията, трябва да й кажа, че я чакам под душа, изяждам след това еротично филията и тръгвам. Аз обаче изядох филията, преди да кажа текста, и не можах да го кажа. Разсмях се и оплюх всички с хляб, след което 10 минути  не можахме да продължим спектакъла, защото залата избухна в смях“, завършва Пеев.

Дояждал тортата на близнака си като малък

Дънди има брат близнак и с носталгия си спомня приятните рождени дни, когато са били малки. „Винаги бяхме по две. Винаги аз доизяждах тортата на брат ми (смее се), затова той остана по- слаб, а аз не (смее се)“, разказва за миналите дни актьорът. Брат му не е актьор, а се занимава с далечни от изкуството неща. „Брат ми е по- сериозен човек. Той се занимава с политика и икономика. Иска да става преподавател в Англия. Изобщо иска каквото и да прави, да е в Англия. Пожелавам му да реализира това, което иска, защото пак казвам, че най-хубаво е човек да се чувства щастлив с работата си“, допълва Дънди.