0

М ихаил Билалов, известен и с ролята на Джаро от култовия сериал „Под прикритие“, организира истински сървайвър за малката си дъщеря Олга в Родопите. Самият той уточни с лек френски привкус: „Родопите вместо Гърция. Пет дни с Олга - льо сървайвър за напреднали“.

Баровец

Въпреки уклона към първобитното самият Билалов не се отказва от някои постижения на цивилизацията и научнотехническия прогрес. Една снимка, пусната във Фейсбук, озадачи много почитателите на звездата от екрана и театъра. Фотосът е направен от дъщеря му и се вижда татко й в гръб. А до него на един пън са разположени бутилка скъпо уиски, стъклени чаши (дори в Сървайвър уиски не може да се пие в пластмаса или велпапе), очила, работеща тонколонка, телефон и пистолет. Наблизо има огън от цепеници. А шишенце бензин за пълнене показва, че пистолетът всъщност е запалка, с която екранният Джаро и всезнайко от „Стани богат“ е запалил лагерния огън. Билалов обаче мълчи по въпроса с пистолета и не казва дали е срещнал мечки из Родопите.

Актьорът е научил дъщерите си Данае и Олга да говорят български. Той всяко лято държи децата му да идват в България и да се запознават с историята и красотите на страната ни, но и да знаят за съвремието й. С майка японка и живеещи в Париж, двете проявяват жив интерес и към родината на татко си. Данае бе по Коледа и малко след Нова година у нас. Сега с Олга двамата се връщат към оцеляването сред природата.

Бум-бум

В живота на Билалов има и друга важна жена – сценаристката Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“, „Голата истина за група Жигули“), с която са заедно близо десетилетие. Тя е автор и на комедийния моноспектакъл „Бум-бум“ с уточнението „Еволюция на престъпното мислене“, с който актьорът обикаля театрите из страната. Слоганът е: „Ако си мислите, че животът на подземните босове не е забавен и пълен с куриози, пак си помислете!“. А зрителите изрично са предупреждавани, че моноспектакълът е за лица над 18 години и се забранява използването на телефони, правенето на снимки и ползването на видеокомери. С типичното си чувство за хумор и пристрастие към родната класика Билалов оповестява, че „септември ще бъде май“ във Велико Търново, когато на 8 септември ще играе моноспектакъла. „Град с много приятели и любими места. Нямам търпение“, уточнява Михаил Билалов.