0

А ктрисата Джейн Фонда сподели в интервю пред британския "Дейли Мирър", че Джей Ло е спасила кариерата й и я е върнала в киното.

Двукратната носителка на "Оскар" възвърна популярността си през 2005 г. след 15-годишна пауза с филма "Свекървище", в който партнира на Лопес.

„Най-големият успех за мен беше да получа роля във филма "Свекървище" в момент от кариерата ми, когато не бях работила в актьорския бизнес повече от 15 години. Снимахме с Дженифър Лопес и това беше страхотно завръщане за мен. Бях почти на 65 години, когато изведнъж получих тази роля. Това беше единственият умен ход в моята кариера - хората ще отидат на кино, за да видят Джей Ло и да преоткрият Фонда. Така и стана”, споделя актрисата.

Филмът спечели над $ 150 милиона по целия свят, а Джейн Фонда получи още няколко филмови роли, пише още БГНЕС.

Тя вече е на 84 години. На върха на кариерата си през 70-те, Фонда си взе почивка от актьорството и стана активистка - тя се обяви против войната във Виетнам.

Активната си дейност Фонда продължава и до днес. Тя се бори за правата на жените и се противопоставя на сексизма.

През 80-те тя отново беше на върха на кариерата си, след като пусна поредица от видеокасети с аеробика. Това също се превърна в борба за равенство, тъй като фитнес залите по това време бяха за мъже и Фонда искаше в тях да влязат и жени. 

Припомняме, че Джейн беше арестувана на 81-годишната възраст в американската столица Вашингтон за участие в екопротест. Вижте повече във видеото по-долу.