0

С мъртоносното оръжие на МИ6 Джеймс Бонд е забранена роля за Лиъм Нийсън. В ново интервю за Rolling Stone, екшън звездата разясни слуховете, че бил сред кандидатите да поеме ролята на 007 в началото на 90-те и сподели защо покойната му съпруга Наташа Ричардсън е променила решението му да играе тайния агент.

„Те разгледаха куп актьори. Беше излязъл „Списъкът на Шиндлер“ и Барбара Броколи ми се обади няколко пъти, за да ме попита дали се интересувам, и аз казах: Да, бих се заинтересувал", спомня си Нийсън, че са го потърсили за "Златното око" от 1995 г.

"И тогава моята прекрасна съпруга, Бог да я прости, ми каза: "Лиъм, искам да ти кажа нещо: Ако играеш Джеймс Бонд, няма да се оженя за теб", сподели актьорът.

По думите му обичал да се шегува с нея, че ще приеме ролята, но жена му била абсолютно сериозна за това бъдещия й съпруг да играе прочутия 007. 

Накрая тя дори му поставила ултиматум за Джеймс Бонд.

"Тя ми даде ултиматум за Джеймс Бонд. И тя го мислеше!" Нийсън сподели.

"В тези филми участват най-различни прекрасни момичета, сигурен съм, че голяма част от нейните решения се основават на това", категоричен е актьорът.

Нийсън и Ричардсън се ожениха през 1994 г. и бяха женени до преждевременната й смърт след инцидент на ски през март 2009 г.