0

Х оливудската актриса Джесика Ланг е питала за колегата си Джон Малкович, докато е минавала покрай Народния театър „Иван Вазов“ вчера, научи „Телеграф“. Звездата от „Тутси“ и „Синьо небе“ пристигна в София, за да открие своя изложба с авторски снимки в Националната галерия „Двореца“.  

Оскар

След като се е настанила в грандхотела срещу Народния, тя поискала пеша да отиде до „Двореца“, за да може да се разходи и да види някои от забележителностите на столицата. Носителката на две награди „Оскар“ се впечатлила от сградата на първата ни трупа и щом разбрала каква е, веднага попитала кога е представлението на Малкович. Домакинята й Гати Мудова й обяснила, че за съжаление сега не може да го гледа, защото театърът вече е в лятна ваканция, а премиерата на новия спектакъл „Оръжията и човекът“ с режисьор Джон Малкович е чак през есента. Джесика Ланг е минала и покрай катедралния храм „Св. Александър Невски“, който също привлякъл погледа й, но тя е в България без фотоапарата си и няма как да направи снимки на София. 

КПП

По-късно актрисата е била гост и на приема в американското посолство, с който е честван Националният празник на САЩ 4 юли, където се е засякла с новоизбрания ни патриарх Даниил. Ланг е вечеряла в един от ресторантите в центъра на София, кръстен на eдин oт глaвнитe кoнтpoлнo-пpoпycкaтeлни пyнктoвe мeжду Изтoчeн и Зaпaдeн Бepлин, като е останала много доволна. Вчера през деня звездата е посетила „Двореца“, за да види как са й наредили изложбата, а домакините от Националната галерия са я поканили да разгледа и „Квадрат 500“, като са й осигурили специален гид. Снощи изложбата бе открита, като във ВИП списъка с гостите е и актрисата Мария Бакалова. Днес от 18,30 Джесика Ланг отново ще бъде в „Двореца“, където ще изнесе лекция за фотографията, а в петък сутринта си лети за Америка.