0

Д жим Кери е играл много роли през годините - някои от тях емблематични, други не чак толкова, а трети направо странни. 

Кери е играл всичко през кариерата си: от комедийните "Маската" и "Ейс Вентура" през другата крайност, която са незабравимите драми "Шоуто на Труман" и „Блясъкът на чистия ум“, чак до последния му филм за "Соник", където играя злодея доктор Роботник. 

Но има само една роля, която Кери съжалява, че е приел през цялата си дългогодишна кариера и това е Captain Stars & Stripes от "Kick-Ass 2".

Базиран на едноименния графичен роман, продължението на филма от 2013 г. мина под радара при пускането му на пазара, но въпреки това е доста добър филм. За това може би допринесе за ролята на Кери, като откаченяк с бейзболна бухалка, която е толкова солидна, колкото може да се очаква от актьор от неговия калибър.

Въпреки това, малко преди филмът да излезе, САЩ претърпяха една от най-тежките масови стрелби в историята си, когато въоръжен мъж откри огън в началното училище Санди Хук в Нютаун, Кънектикът, убивайки 26 души.

Самият мащаб и безсмислието на трагедията раниха мнозина и като че ли резонираха особено с Кери, който стана твърд защитник на контрола над оръжията след инцидента.

„Направих Kick-Ass месец преди Санди Хук и сега с чиста съвест не мога да подкрепя такова ниво на насилие“, написа той в Twitter през юни 2013 г.

„Исках да поднеса моите извинения на другите, които са въвлечени във филма. Не се срамувам от това, но последните събития предизвикаха промяна в сърцето ми", добави той.

Думите на Кери обаче предизвикаха критики от шотландския писател на комикси и изпълнителен продуцент на "Kick-Ass 2" Марк Милър, който написа графичния роман, по който е базиран филмът.

Пишейки в блог по това време, Милър каза, че Кери е знаел точно в какво се е забъркал: „Аз съм объркан от това внезапно изявление, тъй като нищо от това, което се вижда в този филм, не беше в сценария преди 18 месеца".