0

С ветът познава Джим Кери като фантастично забавния комик от Канада, носител на Златен глобус. Той е един от любимите актьори на Холивуд, известен с ролите си в Ейс Вентура, От глупав по-глупав и Маската.

Въпреки че рядко е без усмивка на лицето и бърза шега, реалността е, че животът му е бил всичко друго, но не и смях, пише The Premier Daily.

Животът на Джим Кери не е толкова смешен, колкото изглежда

Кери е посветил живота си да кара хората да се смеят и е доста успешен в това. Той притежава редица класически комедии. За съжаление животът му никак не е бил лесен. Всъщност е бил доста труден дори след като печели слава и богатство.

Ранните години

Джим Кери е имал доста тежко и самотно детство. И двамата му родители били пушачи и той имал дълбок страх, че ще умрат.

Винаги артистът, той бил центърът на купона, карайки хората да се смеят в една стая и свит на топка, плачейки в другата.

"Спомням си, че съм се заключвал в банята и съм плакал, защото си мислех, че ще умрат. Те чукаха на вратата и ми казваха да изляза. Не знам дали успях да превъзмогна страха по онова време", спомня си Кери. 

Той прекарвал повечето време сам в стаята си и нямал много приятели. Той определено не е имал нормално детство.

"Прекарвах по-голямата част от времето в стаята си, втренчен в огледалото. Аз не знаех, че трябва да се социализирам. Прекарвах времето, като правех физиономии на себе си и си изкарвах добре", казва той.

Семейството му никога не е било богато, но са се справяли, докато баща му не губи работата си, когато е бил на 14 или 15 години. Това поставило семейството в трудно положение и дори били бездомни за момент. 

"Но аз израснах в Канада и мислех, че ще ходим на палатки", шегувал се е той по време свои участия. 

След това Кери напуснал училище и отдал живота си на това да печели пари, като комик. 

Той нямал много избор-семейството му имало нужда от пари. Започнал да прави представления около 17-годишен и докато станал на 22 вече бил един от най-разпознаваемите комици в Холивуд. 

Професионалният успех не означава лични успехи

Кери е доста открит за борбите си с депресията. Той е казвал, че с терапия и лекарства най-накрая е достигнал място, където е „понякога щастлив“. Той каза, че актьорството е имало едновременно много положително и донякъде отрицателно влияние в живота му.

"Играех, защото бях разбит на парчета, а играта ми даваше шанс да преправя тези парчета в хиляди различни неща, които хората да харесват да гледат", каза той в интервю.

 Кери винаги се е справял трудно със славата. През 90-тте бе толкова известен ,че медиите направиха почти целия му живот публичен. Това има голямо влияние на неговите връзки, живота и здравето му 

Проблем с връзките

Джим Кери е имал редица бракове и връзки, които не са завършили добре.

Той има дъщеря от първата си съпруга, след което по-късно се ожени за друга колежка, като връзката им продължи само няколко месеца.

Други връзки винаги са били свързани със слухове в пресата.

Една от приятелките му, гримьорка от един от филмите му, се самоубива докато двамата все още излизат.

Семейството на момичето обвини Кери за това, като каза, че той й е дал множество полово предавани болести, които са причинили депресията й, и след това й е предоставил лекарствата, за да се справи с нея, с които в крайна сметка е предозирала. Това естествено се отрази много на актьора.

Да се ​​научи да се тревожи само за себе си

Ключът към това как Кери успя да се измъкне от някои тъмни периоди в живота си бил да се научи да спре да се тревожи за другите.

Вместо да се опитва да бъде или да прави това, което другите хора искат или очакват от него да бъде или да прави, той решил просто да бъде себе си.

„Отказах се от цялото опитване да бъде нещо за някого преди много време. Не смятам, че има належаща отговорност да угаждам на всички. Не съм неблагосклонен към хората, но бих предпочел да кажа: "Здравей и кой си ти и какво правиш днес", отколкото да си направя селфи. Защото селфитата спират живота", заяви Кери. 

Въпреки всичко Кери продължава да носи смях и усмивки на хората по света. Неговата цел винаги е била да разсмива другите, дори когато той не се е чувствал така.