0

З апознаването на Робърт Дауни Джуниър с наркотиците се е случило на едва 6-годишна възраст, от което покойният му баща Робърт Дауни не се е гордеел.

В новия документален филм на Netflix на двамата, озаглавен „Sr.“, покойният режисьор признава, че за първи път е запознал сина си с наркотиците, когато е бил само на шест години.

Дауни-старши си спомни как е играл покер в дома им, когато е хванал звездата от "Ironman" да отпива глътка бяло вино.

Вместо да направи забележка на сина си му предложил джойнт.

„Много от нас смятаха, че би било лицемерно децата ни да не опитват марихуана и подобни неща. Беше идиотска постъпка от наша страна да споделяме това с децата си. Щастлив съм, че той е тук сега“, призна той по време на интервю във филма.

Джуниър си спомни за повратния момент в детството си и ефектите, които преживяването имало върху връзката му с наркотиците.

На осемгодишна възраст Дауни Джуниър вече бил зависим.

„Мисля, че би било небрежно да не обсъдим ефекта му върху мен“, каза той. По-късно актьорът влиза и излиза няколко пъти в затвора по време на битката си със зависимостта.

Дауни-старши почина на 85 години, след като загуби битката си с болестта на Паркинсон през юли 2021 г.

Това не е първият път, когато режисьорът на "Putney Swope" говори за запознаването на сина си с марихуаната.

Преди това той припомни конкретни подробности около инцидента пред Vanity Fair през 2000 г.

„Всички седяхме наоколо, пушехме трева и играехме покер в старото таванско помещение в Уест Вилидж, а Робърт ме гледаше някак странно. Робърт винаги беше наблюдател на всичко това, дори и на много млада възраст“, ​​обясни той.

„Подадох му джойнт. И изведнъж разбрах, че съм направил ужасна, глупава грешка… да дадох на малко дете малко трева, само за да бъде смешно“, разкри Дауни старши.