0

П реди началото на обявяването на номинираните и победителите на Оскарите за 2023 г. Джон Траволта отдаде почит на покойната си колежка от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон, която почина на 73-годишна възраст миналия август.

Въпреки че актьорът не споменава Нютън-Джон по име, той пусна емблематична реплика от филма, която ясно показа, че той не спира да мисли за нея.

„В тази индустрия имаме редкия лукс да правим това, което обичаме, за да си изкарваме прехраната и понякога да го правим с хора, които сме обикнали“, каза той.

„И тъй като тази вечер е празник на работата и постиженията на нашата общност през изминалата година, подходящо е да отбележим онези, които сме загубили, които са посветили живота си, както пред, така и зад камерата", каза той.

Траволта продължи: „Чрез техния неизмерим принос, всеки от тях остави неизмерима и незаличима следа, която ни оформи и информира. Те докоснаха сърцата ни, накараха ни да се усмихнем и станаха скъпи приятели...“

Актьорът се разплака, когато изрече последния ред: "... на които винаги ще останем безнадеждно отдадени."

Лени Кравиц ръководи трибюта "В памет" на Оскарите, който почете звездите, които загубихме през изминалата година, с музикално изпълнение.

Getty images

Getty images