0

Т ой е един от най-популярните актьори в света. С многомилионна фенска база, уникалните му превъплъщения го превръщат в любимец на всяко поколение.

Бизнесмен, хулиган, любовчия, бандит, карибски пират... Той може да изиграе всичко.

Известен с изпълненията си на нестандартни, ексцентрични персонажи, негова запазена марка са най-трудните и нетипични роли.

Той е легендарният Джони Деп, който стана герой от историята на Франция в най-новия проект на режисьорката Майуен. Ексклузивно интервю пред журналиста на Нова Ивелина Кунчева.

"Жан Дю Бари: Фаворитката на краля", така се нарича новият мегахит на европейското кино, оглавен от международна звезда. В главната роля - на Луи XV, се превъплъщава актьорът-хамелеон Джони Деп. Заснет на кинолента и сред разкоша на двореца Версай, филмът проследява невероятното пътуване на Жан Дю Бари – от момиче със скромен произход до любимка на краля, която обаче бързо изпада в немилост в годините след неговата смърт. Сценарист, режисьор и изпълнителка на главната роля, Майуен пристяга корсета на своята героиня и партнира достойно на холивудската легенда, който играе един от великите френски крале и кара историята от епохата на Молиер да оживее в 21 век. Филмът бе представен на кинофестивала в Кан, където екипът ни се срещна с Деп под жаркото слънце на Лазурния бряг.