0

А ктрисата Параскева Джукелова е измръзнала пред катедралния храм „Св. Александър Невски“ по време на снимки за втория сезон на сериала „Вина“, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Фоторепортер на "Телеграф" излови снимачния екип в центъра на София да прави поредните кадри за продукцията. „Това бе последният ни снимачен ден със Светлана Янчева, но, разбира се, не мога да издавам сюжета“, коментира Джукелова.

Сюжет

На минувачите им направило впечатление, че звездата е доста леко облечена за студения петъчен ден. „С по-летни дрешки сме заради връзката с предишните кадри, които направихме в Сандански, където основно снимахме. Там бе доста по-топло, но имахме късмет да приключим сцената преди големия студ и силния вятър през уикенда. Туристи се разхождаха в района и започнаха да се заглеждат, като видяха снимачния екип, та се наложи да им обясняват да не гледат в нас. Интересното беше, че аз съм в лятна рокля, а в дълбочина в кадъра се виждат хора с якета и чадъри, но това са особеностите на киното. Често се случва в студа да снимаме лятна сцена и обратното – в пек зимен сюжет“, разказа още Параскева.

Изненада

Тя е била изненадана от режисьора Виктор Божинов, който изведнъж е скочил от стола си по време на снимките. „Взе отнякъде две дъски и ги удари една в друга, а от звука гълъбите полетяха в небето. После ни показа кадъра какъв хубав ефект се е получил“, сподели актрисата. Последният им снимачен ден е приключил по традиция с аплодисменти. „През септември със Светлана снимахме и в Рим. Мислехме да го запазим в тайна до излизането на епизода, но покрай нас минаваха групи български туристи, които ни разпознаха и нямаше как да остане скрито. Тази година доста снимах - „Клас 90“, дебютния игрален филм на режисьора Бойко Боянов с участието на много колеги като Любо Нейков, Юлиан Вергов, Биляна Петринска и други. После изиграх майката на Гунди във филма на Димитър Димитров, снимах и при Ники Илиев в „Без крила“. А сега репетираме нова пиеса с Диана Добрева - „Моби Дик“, премиерата ще е в средата на февруари“, каза още Параскева Джукелова.