0

Е д Шийрън прави нова музика и разкри как емоционалната болка в личен план му е повлияла на новия албум.

Шийрън пусна прессъобщение в сряда, разкривайки, че дългоочакваният му нов албум Subtract ще бъде пуснат на пазара на 5 май и обясни творческото пътуване, което албумът предприел през последните няколко години.

„Работих върху Subtract в продължение на десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, пишейки и записвайки стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да бъде“, споделя Шийрън в изявлението си.

„След това в началото на 2022 г. поредица от събития промениха живота ми, психичното ми здраве и в крайна сметка начина, по който гледах на музиката и изкуството“, продължи той.

Според певеца серията от нещастия започнала когато съпругата му Чери Сийборн разбрала, че има тумор до смъртта на близък негов приятел и стреса от воденето на съдебно дело за нарушаване на авторски права.

„В рамките на един месец на бременната ми жена казаха, че има тумор, който не може да се лекува до раждането. Най-добрият ми приятел Джамал почина внезапно, а след това се озовах в съда, защитавайки кариерата си като автор на песни“, разкри Шийрън.

„Въртях се спираловидно през страх, депресия и безпокойство", заяви певецът.

Въпреки това Шийрън обясни, че „писането на песни е моята терапия“.

Той решил да преодолее емоционалните травми и да ги насочи към нещо положително.

„Писането на песни ми помага да осмисля чувствата си“, споделя той.

„Писах, без да мисля за това какви ще излезе, просто писах каквото ми падне", разказа изпълнителят.

„Този ​​албум отваря вратата към моята душа. За първи път не се опитвам да създам албум, който хората да харесат, а просто показвам нещо, което е истинско", завърши Шийрън.