0

З вездата от „Иръпшън“ Прешъс Уилсън прави истинско есенно нашествие по родните големи концертни сцени, като първо се изявява на Античния театър в Пловдив, а след това и в столичния клуб „Ялта“.

Първото събитие е на 25 септември, а второто е на 17 ноември. За софийската изява билетът е по 55 лв., а за пловдивската - от 40 до 130 лв.

Есен

Софийската изява е изключително интересна, защото за пръв път Прешъс ще представи у нас клубен репертоар, какъвто не е правила от снимките си за новогодишната програма на БНТ през 1980 г. В столичния клуб „Ялта“ зад пулта застава легенда на родната електронна музика - DJ Ради, който се завръща за това ретро парти в София. Прешъс казва: „Няма значение какво съм пяла в живота си, без значение какво съм записвала, One Way Ticket е най-блестящата песен в цялата ми кариера. Води ме към началото, в което музиката ми беше хоби и нямах намерение да бъда професионална певица.

За мен пеенето беше нещо забавно, на което се наслаждавах. Обичах да пея, да се забавлявам. Дори в училище, където се предполагаше, че трябва да съм ученичка и да уча, аз забавлявах съучениците си в класната стая. Това ми донесе доста неприятности, но аз просто обичам да правя хората щастливи“. В сетлиста за София попадат и по-малко познати песни като The Jewel of the Nile, която бе водеща към филма „Перлата на Нил“ с Майкъл Дъглас, Катлийн Търнър и Дени де Вито. И няма да се мине без I Can’t Stand the Rain - втория най-голям хит на „Иръпшън“ и на самата Прешъс и който отново е кавър.

Диви

В Пловдив на Античния на 25 септември Прешъс Уилсън ще пее заедно с още две звезди на денс музиката - Саманта Фокс и Ирина Флорин, а шоуто се нарича „Диско Дивас“. Идеята е да се създаде грандиозно шоу под звездите с хитове от 70-те, 80-те и 90-те години.

Саманта Фокс

 Саманта Фокс
Gettyimages

Саманта Фокс ще пее Touch Me, Nothing's Gonna Stop Me Now и Naughty Girls (Need Love Too) и др.

Ирина Флорин подхваща „Цвят лилав“, „Пътуване“, „Мога“ и „Докога“. Очаква се шоуто да е два часа и хората да танцуват.

Ирина Флорин

 Ирина Флорин
Булфото

Прешъс за пръв път гостува у нас с рецитал на „Златният Орфей“ през 1979 г. Шоуто закъснява с рекордните два часа и половина, а националната телевизия излъчва на живо целия саундчек на „Иръпшън“, а след това и концерта, който е едно от големите събития на форума за всички времена. На следващата година Прешъс Уилсън идва с рецитал за БНТ, а Тодор Колев създава група „Иръпшъните“, която също участва в новогодишната програма и постига невероятен успех.

Сега Прешъс казва за гостуването си: „Много съм щастлива , че отново ще бъда в България. Спомням си първото гостуване в Слънчев бряг на фестивала „Златният Орфей“, където имахме рецитал. Бяхме отвъд желязната завеса и очаквахме да видим хора с униформи, сковани от страх. Ние срещнахме усмихнати, гостоприемни българи, които знаят как да се забавляват“.