1

Д ани Трехо отбеляза 55 години чист и трезвен, както обяви с публикация в Twitter. 79-годишният актьор не е употребявал наркотици от 1968 г., както пише в личния си акаунт. „Днес навършвам 55 години чист и трезвен с Божията помощ! Правех това стъпка по стъпка всеки път и казвам на всеки, който се бори, да го направи, вие също можете!“, туитна той.

Годишнина

През 60-те години на миналия век Дани Трехо прекарва над 10 години по затвори заради грабежи и наркотици. През 1964-та попада дори в затвора Сан Куентин при опит да продаде хероин на полицай под прикритие. Когато най-накрая се измъква от неприятностите със закона, той се заклева пред Бог, че тъй като не е осъден на смърт, както било планирано, ще спре злоупотребите. В крайна сметка той удържа на думата си и сега отбелязва 55 години трезвеност.

79-годишният актьор, известен с ролите си в „Жега“, „Мачете“, „Десперадос“ и много други, сподели в мрежата Х - бившия Туитър, че всеки може да последва примера му. Хиляди фенове на "мексиканския супергерой" побързаха да го поздравят, че спазил обета си от времето, когато Ричард Никсън е бил в Белия дом.

Младини

През тийнейджърските си години той ескалира до употребата на хероин и дори се занимава с разпространението му. В своите автобиографични мемоари от 2021 г. „Трехо: Моят живот на престъпност, изкупление и Холивуд“ актьорът от Desperados наистина разкри преживяванията си от прекарването на единадесет години във и извън затвора, трансформиращото му пътуване към трезвеността, възпитанието му в мексиканско- американско семейство, белязано от травма между поколенията, дълбокото въздействие на бащинството и еволюцията на актьорската му кариера заедно с изследването му на кулинарния свят.

Сега има хранителните вериги Trejo's Tacos и Trejo's Coffee&Donuts, както и звукозаписна компания Trejo's Music.

През 1961 г. 17-годишният Трехо случайно се среща с Чарлз Менсън, един от най-скандалните престъпници, в затвора. Менсън го учи на техники за медитация и еуфория без наркотици. Кариерата му започва през 1985 с роля във „Влакът беглец“.