0

П ерсоналът и гостите на фамозната вила “Нобел”, в която се проведе партито по случай 74-тото издание на музикалния фестивал Санремо, бяха евакуирани заради бомбена заплаха. 

По информация на италианските медии полицаи нахлули във вилата преди официалната вечеря и дискретно подканили звездите да напуснат вилата. Малко по-късно районът около луксозния имот е бил отцепен от силите на реда. Планът за евакуация е бил задействан след анонимно телефонно обаждане, съобщаващо за наличие на взривно устройство. На място пристигнали полицаи със следови кучета.

На събитието в историческия дом на Алфред Нобел са присъствали около стотина известни личности от каймака на хайлайфа в Италия. 

"Агентите ни казаха да излезем. Всичко премина спокойно, но хората не успяха да вземат личните си вещи. Всичко остана вътре!”, разкриха двама сервитьори. 

„Около 22 часа униформените ни помолиха да евакуираме стаята. Точно бяхме започнали да поднасяхме първото ястие от вечерята, сервирахме орекиет с ряпа”, разказа готвачът. 

„Това се случва и в Санремо… На партито имаше около 350 човека. Всички се притесниха, когато видяха кучетата да се разхождат между тях. Но нищо не се случи! Бомбата не избухна”, сподели в Instagram музикалният продуцент Франческо Факинети.