0

К иану Рийвс се очаква да се появи в ролята на Джон Уик в „Балерина“, spin-off (филм, произтичащ от вече съществуващ, но с акцент върху различни аспекти), въртящ се около жените в популярния екшън франчайз, съобщава COLLIDER.

Холивудският актьор в момента е в Прага, където се снима и филма.

Lionsgate, студиото зад сериала, отказа да коментира кастинга на Рийвс, но компанията потвърди, че Иън Макшейн е сключил сделка отново да влезе в ролята си на Уинстън, управител на хотел Континентал в предстоящия филм.

В „Балерина“ играе Ана де Армас като млада жена убийца, която търси отмъщение срещу онези, които са убили нейното семейство.

Всякакви допълнителни подробности за сюжета остават загадка, но продуцентът Базил Иваник описа ролята на Макшейн като „ключова“.

Не е ясно как Рийвс, ако сделката му приключи, ще се впише в историята.

„Развълнувани сме, че Иън Макшейн се присъединява към нас за ключова роля в „Балерина“, каза Иваник.

„Той е неразделна част от франчайза още от оригиналния Джон Уик. Беше забавно да го вземем на това пътуване, докато вселената на Wick се разширява", добави той.

В момента се снима „Балерина“, режисиран от Лен Уайзман и по сценарии от Шей Хатън. Заедно с Иваник продуценти са Ерика Лий и Чад Стахелски. Брейди Фуджикава и Челси Куява наблюдават проекта за Lionsgate.

Преди „Балерина“ да се завърти на големия екран, Рийвс и Макшейн ще се завърнат в своите роли от поредицата „Джон Уик: Глава 4“, който трябва да бъде в кината на 24 март 2023 г.

Първите три части от екшъна са много успешни, като спечелиха общо 587 милиона долара в световен мащаб.