0

П родуцентът на множество телевизионни продукции, по известен с „X factor” и „American idol”, Саймън Коуел продаде имението си за £45 милиона в Холанд Парк и напусна Лондон, след като е живял в столицата през по-голямата част от живота си.

Коуел е споделил на приятели, че вече не се чувства в безопасност в централен Лондон. 63-годишният Саймънт тихомълком продава къщата си, като самата сделка е приключила преди няколко дни.

Той заедно с любимата си Лорън Силвърман и синът им Ерик са започнали нов живот.

Коуел претърпявал поредица от тревожни събития във внушителната къща, боядисана в кремав цвят, която притежавал в продължение на 16 години. Едно от всичките събития е  нахлуване в дома му от двама натрапници - единият от които откраднал бижута за £1 милион.

Миналият месец се говореше, че престъпна банда е продала ключалката на входната му врата, което го шокира и ужаси до краен предел. Телевизионната звезда е  похарчила £500 000 за мерки за сигурност на дома си, но разбира, че експерт по сигурността продава декодер, който може да отключи стоманената входна врата „за секунди“.

През 2015 г. крадец открадна бижута и паспорти от дома на Коуел в Холанд Парк, докато той и семейството му спяха. В изявление пред съда Коуел каза, че взломът го е оставил в „постоянен страх“, че може да се случи отново и „може да е по-лошо следващия път“. През 2012 г. Коуел трябваше да повика охрана, след като жена с тухла влезе в банята на къщата му. Неговият говорител описа инцидента като "много плашещ".

За предполагаемия заговор за ограбването му тази година той каза: „Бях в пълен шок. Фактът, че е възможно човек да получи софтуерния код, за да го продаде на някого - за да може да ограби къщата, в която живее семейството ми - е отвратителен. Дори да си помислиш да направиш това е много опасно и безразсъдно.“

Други знаменитости, които живеят наблизо в Холанд Парк, където имотите струват до £50 милиона - са Дейвид и Виктория Бекъм, Ед Шийрън и Роби Уилямс.