0

И мето на доведената дъщеря на Камала Харис попадна във фокуса на световните медии, непосредствено след кандидатурата на доведената й майка за президент на САЩ. Тя се казва Ела Емхоф и работи като модел, живеейки в Ню Йорк.

Поведението на имащата 339 хиляди последователи в Instagram Ела Емхоф е доста провокативно. Баща й Дъг Емхоф, съпруг на Камала Харис до 2014 г., е евреин, но въпреки това тя не се смята за еврейка, тъй като юдаизмът „не е нещо, с което е израснала“. Тя яростно се противопоставя на войната в Палестина и агресивната политика на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който често е критикуван от нея.

Ела Емхоф се включи в президентската кампания на доведената си майка Камала Харис, заставяйки твърдо зад нея. Защити я в скандалните изказвания на Джей Ди Ванс - кандидатът за вицепрезидент на опонента на Харис - Доналд Тръмп, свързан с „купчината бездетни жени“ в американската политика.

Когато не се занимава с политически коментари 25-годишната Ела е ангажирана с мода. През 2022 г. дори се появява с голи гърди на на подиума на Седмица на модата в Ню Йорк.

Едно от любимите хобита на Ела Емхоф е плетенето. Продава и дрехи втора употреба. Тя е защитник на еднополовите бракове и ЛГБТ обществото.

Емхоф създава собственоръчно якета, шапки, палта и панталони, които продава директно през Instagram профила си и на своя сайт. На последния пласира също авторски керамика, картини и рисунки.