0

- Елена, завръщате се в България след толкова години. С какви чувства ще се качите на сцената на фестивала „Франкофоли“ в Пловдив?

- Наистина съм много развълнувана да се завърна в България след толкова дълго време. Откакто започнах кариерата си с „Антик“ през 1999 г., посещавах страната ви много пъти и имам толкова много спомени, които сме споделили заедно.

- Какво шоу да очакват българските фенове?

- Аз и групата ми сме подготвили за българските фенове концерт, който включва почти всичко от моята кариера! Денс песни, балади, поп мелодии, гръцки  песни и, разбира се, тези, които съм изпълнявала на Евровизия - My Number One и Die For You.

- Българската публика ви обича. Вие сте техният номер 1. Как се чувствате, когато мислите за България?

- Когато си помисля за България, мислите ми се връщат в епохата на дует „Антик“! Посещавахме България много пъти преди в рамките на нашето промо турне и това, което си спомням, е, че хората пееха на гръцки, въпреки че не разбираха и дума от това, което пеехме!

- Спомняте ли си кога за последно бяхте в България?

- Мисля, че беше през 2018 г., когато дойдох на гости на моя приятел Слави Трифонов в неговото предаване. Мисля, че изпълних An Me Dis Na Kleo.

- Харесвате ли българската кухня?

- Обичам всички кухни, стига да е храна (смее се).

- Имате ли приятели в България?

- Ако мога да нарека някого приятел, това спокойно може да е Слави! Познаваме се от 1999 г. и всеки път, когато се срещнем, сме като братовчеди, които се срещат след дълго време!

- Вие доведохте Гърция до победа на Евровизия през 2005 г. Какво мислите за новото поколение музиканти, които искат да спечелят конкурса?

- Евровизия е голям купон! Ако мога да кажа нещо за всеки, който иска да участва в състезанието, то е, че той или тя трябва да се наслаждава на моментите и да даде всичко от себе си на сцената. В крайна сметка това е просто състезание, което има само един победител с трофей, но много „победители“ с огромен опит.

- Каква е тайната на вашия успех?

- Наистина ми е трудно да отговоря на този въпрос… Просто обичам музиката и правя всичко възможно да бъда най-великата версия на мен всеки път, когато издавам песен или албум или имам концерт.

- За първи път сте били на сцена пред гръцка публика, когато сте били едва на 11 години. Тогава сте изпълнили парчето Moro Mou на Христос Дантис. Защо избрахте тази песен и пеете ли я още?

- Обичам Христос Дантис от малка. Все още му се възхищавам, всъщност направихме дует миналата година в „Гласът на Гърция“ и бях развълнувана да пея на сцената с него след много години. Направихме смесица от песни на Антонис Вардис и наистина ни хареса. Moro Mou Esi всъщност е песен, която не съм изпълнявала от дете, но ще я запазя като идея за следващите ми изпълнения. Човек никога не знае!

- Кой е любимият ви гръцки певец?

- О, Боже… Имам много! И много от тях са ми приятели! Трудно ми е да избера, съжалявам (смее се).

- Липсва ли ви „Антик“ и каква е историята зад тоталния ви хит Opa, Opa, който всички българи пеят до ден днешен.

- Аз и Никос Панайотидис направихме нещо като завръщане на „Антик“ през 2019 г., а миналата година издадохме и кавър на Giorgos Alkaios  - Ti Ti, който знам, че сте харесали и в България. Историята зад Opa, Opa е, че C&N Productions - нашите продуценти - ме помолиха да направя кавър на песента, но текстът беше като да говоря с момиче, така че реших, че е добра идея да помоля моя приятел от детството Никос да се присъедини към проекта. Така се появи „Антик“!

- Изглеждате прекрасно. Как се поддържате във форма?

- Просто се наслаждавам на живота! Когато имам време, обичам да се разхождам край морето със слушалките и да се наслаждавам на слънцето.

- Коя е Елена Папаризу в свободното си време?

- Елена Папаризу е просто Елена в свободното си време. Обичам добра вечеря с приятели, пътувания до гръцките острови или просто да си почивам на дивана и да гледам телевизия.

- Каква музика слушате, когато си почивате вкъщи?

- В моето Spotify Radio има буквално всичко! Просто натискам бутона за възпроизвеждане!

- Какво ще пожелаете на нашите читатели?

- Много се радвам да се върна в България и наистина нямам търпение да ви видя отново след толкова много години! Пожелавам ви много здраве и щастие, а ако искате да купонясвате... просто се присъединете към нас на фестивала „Франкофоли“!