0

К акто повелява традицията, след всяка сватба следва и меден месец.

И звездното семейство – шампионите по борба Елица и Алекса Ерски, стигна точно до него.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksa Erski (@aleksaerskii)

Двойката няма да замине във вариант само двамата на това приказно пътешествие, а ще бъде и с голяма компания. „Меденият месец избрахме да бъде в Гърция.

По-точно ще сме на яхта с наши близки приятели. Ще останем там 10 дни“, разкри Елица пред „Телеграф“.

Instagram

Instagram

На сутринта

Всяка приказка има своя край. Така се случило и с приказната сватба. Още сутринта щастливата двойка трябвало да се втурне в работа. „На следващия ден от сватбата ни се наложи да влезем бързо в реалността. Имахме ангажимент във Варна и трябваше веднага да съберем багажа и да отпътуваме натам. Никаква романтика нямаше“, разказа брюнетката през смях. 

Младоженците Елица и Алекса Ерски са изключително доволни от празненството, макар и смятат, че не всичко е минало по план. „Нищо не мина по график. Но за сметка на това никой не обърна внимание. Важното е, че не се усети. Може би Алекса се нервира малко за някои неща, но беше весело. Не отдавахме особено значение“, разказа булката.

Двамата получили много подаръци от гостите. „Подаръците са напълно стандартни, няма нещо по-различно“, добави Ели. 

Сватбата била изпълнена с много смях и забавление. „С много приятни чувства сме след празненството, защото ние се забавлявахме изключително много, гостите - също, което беше и идеята. Вече минаха няколко дни от сватбата и не спираме да си говорим с всичките ни близки за нея. Все още всички ни държат емоциите от цялото събитие“, сподели красавицата.

„Имаше много комични моменти. Всеки гост по отделно също си има своите смешни истории, което само ни радва. Единственото, което помня много ясно, е, че някой ми беше напълнил менчето до горе с вода. Казаха ми да го ритам смело и силно и аз така го изритах, че щях да си счупя крака“, добави самата тя. „Изживяхме страхотно празненство, споделено с приятели и близки, което ни прави много доволни“, допълни тя.

Знамена

На въпроса дали нещо се е променило след големия ден между двамата Елица отговори категорично, че всичко си е както преди, освен незабравимите спомени от деня. „Ние официално сме семейство от миналата година през ноември месец и като чувство и емоция няма нищо по-различно между нас“.

Алекса за сватбата пристигна с духов оркестър, развявайки сръбски знамена. В ретро автомобила „Десото“ от 51-ва година заедно с младоженеца бяха и кумовете, които също са сърби. Трудно му беше на Алекса влизането при любимата му, тъй като още от входната врата на жилищния комплекс имаше „охрана“ от приятели на брата на булката. Алекса накрая буквално гушна единия и го премести, за да си направи път да тръгне към 3-тия етаж, където обаче го чакаха още една тълпа от хора. Първо напълни маратонка с пари, а после и самата обувка на Елица. Но естествено най-трогателният момент бе срещата между влюбените.

Instagram

И двамата са вярващи и за тях беше важно да се закълнат във вярност и пред Бога. Алекса, когато дойде моментът да вземе булката - преди да влезе към входа - три пъти се прекръсти. Бяха избрали да се венчаят в софийския катедрален храм „Св. Неделя“. Отчето ги посрещна още на входа. Имаше огромна тълпа, която се събра и гледаше случващото се, защото още с пристигането приковаха вниманието не само със знамената, но и с музиката. По пътя се срещнаха с друга двойка младоженци, които точно излизаха от ритуалната зала и беше много сладко как си разменят булките целувки, а младоженците си махат.

Пауза

След венчавката в църквата имаше около 2 часа пауза, която Елица и Алекса използваха за сватбена фотосесия и да си отдъхнат малко, след което вече се премина към столичен хотел, където бе изнесен ритуалът на гражданския брак между тях. Пред хотела Алекса помоли да вземат и българското знаме и двамата се увиха със знамената за общ кадър. Официално си казаха „да“ на два езика. И церемонията се водеше на два езика също - български и сръбски. Видяхме сред гостите Жени и Ваня Джаферович, Евелина Николова, Ренета Камберова и др.

Партито в ресторанта започна още в началото. Двамата влязоха като семейство, Елица ритна менчето, падна се момче и бяха захранени от майката и свекървата. Имаше отново двама диджеи - сръбски и български. Беше изключително весела сватба, имайки предвид ритмите не се и очакваше друго. Алекса пя, а Елица танцуваше, без да спре, щастлива, че вече съвсем официално и тържествено е госпожа Ерски.

Влюбват се на Белмекен

Елица Янкова и Алекса Ерски се запознават и влюбват на Белмекен на прочутата спортна високопланинска база.

„Запознахме се на един мой лагер в Белмекен. Аз бях с националния отбор там, а тя беше с нейни приятелки. Беше дошла да се види с бившия й отбор с нейните треньори. Искала да го съчетае като почивка за един-два дни. И тогава ние се видяхме, случи се това, което трябваше да се случи и Елица реши да остане до края на моя лагер. Бяхме цяла седмица заедно. Не мога да обясня първото нещо, което харесах в нея. Тя е толкова сладка, показа се като пандичка, като едно чисто ангелче“, спомня си Ерски.

Искат много деца

Алекса Ерски стана победител в „Игри на волята“ и през цялото време на състезанието обясняваше, че Елица е основният двигател на успеха му.

Пред „Телеграф“ той заяви: „Аз и Елица сме от две години заедно. Планувам да се върна в борбата, да се стегна малко и да вляза във форма. Елица вече цели да стане майка. Колко деца искам ли? Колкото Господ ни даде. И на две, и на три ще бъда доволен, но като начало нека си имаме едно. Няма значение какво ще бъде, но колкото повече време минава, някак ми се иска да е момиченце. Не знам защо, просто така го чувствам“. И сподели, че мечтае за семейство.

Разбират се с родителите си

Елица се разбира чудесно с родителите на Алекса.

Той разказа: „Да, много добре се разбират. Приели са я като дъщеря, не като моята приятелка или съпруга, а като дъщеря. По принцип те я уважават много повече, отколкото мен, детето им (смее се). Аз също се разбирам много с нейните родители, те са страхотни. Вярвам, че ме харесват. Не съм толкова лош, че да е обратното (отново се смее)“.

Двамата обичат да тренират заедно и се разделят рядко, споделя борецът: „Когато живеехме в Сърбия, тренирахме много често заедно. Ние рядко се разделяме, но когато се налага, то е най-много за 1 или 2 дни. Ние живеехме година и половина в моята къща в Сърбия. Повечето време прекарвахме заедно, защото тя е българка и няма приятели в Сърбия и единственият човек, с когото може да си общува, съм аз“.

Виждат бъдещето си в шоубизнеса

Любимото им занимание е да гледат филми и сериали заедно, твърдят двамата.

Алекса разказва: „А моето любимо занимание е да цъкам лига, което много дразни Елица, защото тя не играе и не обича такива игри. Дори ми казва, че това е загуба на време и то е така, но аз не мога да спра. Ние, мъжете, просто не искаме да порастваме и това ни държи детския дух - сподели той и добави, че много обича да пее: - Да, много обичам да пея. Обичам да слушам всякаква музика - българска, сръбска и всяка една. Мислил съм да се занимавам с музика. Всъщност сега всички участници от „Игри на волята“ се опитват да показват начина си на живот в профилите си, как тренират, как се хранят здравословно. Аз самият не се виждам по този начин. По-скоро се виждам в шоубизнеса, музика, пеене, да бъда водещ някъде. Това ми харесва. Все пак цял живот тренирам и се занимавам със спорт и сякаш ми се иска нещо различно за в бъдеще“.

* По материала работи Лизи Димитрова