0

Е мили Ратайковски обяви в ново интервю за Los Angeles Times, че всъщност е спряла да играе, защото Холивуд е много „прецакан“.

Супермоделът започна актьорската си кариера с поддържаща роля на Бен Афлек в „Gone Girl“ на Дейвид Финчър.

„Не се чувствах като „О, аз съм артист, който изпълнява представления и това е моята сцена“, каза Ратайковски за прекратяването на актьорската си кариера.

„Чувствах се като парче месо, което хората съдеха, казвайки: „Тя има ли нещо друго освен външния си вид?", уточни тя.

След „Gone Girl“ Ратайковски работи усилено с екипа си, за да намери актьорски роли, които да докажат, че е „сериозна актриса с перспектива“.

Тя получаваше само поддържащи роли, но това не беше поради липсата на опити. Тя продължи да се явява на прослушвания за филми през последните няколко години, като победителя в Кан и номинирания за Оскар „Триъгълник на тъгата“ на Рубен Остлунд. Ратайковски загуби ролята на Яя от покойната Чарлби Дийн.

Докато изпробваше почвата, като актриса в Холивуд, Ратайковски осъзнала, че трябвало да се "подчинява на могъщи мъже в Холивуд“. В резултат на това тя уволнила своя действащ агент, търговски представител и мениджър в началото на 2020 г.

„Не им вярвах“, каза Ратайковски. „Казах си: „Мога да се справя с получаването на телефонни обаждания. Ще взема тези решения. Никой от вас не мисли най-доброто за мен. И всички вие мразите жените", каза тя.

Това, което я отблъснало от Холивуд било неприятна случка по време на парти на WME. Тя присъствала на събитието със съпруга си Шон Беър-МакКлард, чийто „очевидно пиян“ агент й казал, че е „като Памела Андерсън преди хепатит С“.

„Помислих си за начина, по който Беър-МакКлард мина през стаята, пълна с мъже, които само преди две години целуваха пръстена на Харви Уайнстийн и насърчаваха своите млади клиентки да провеждат срещи с него в хотелските стаи,“ Ратайковски пише в есе от книгата си „Моето тяло“. „Мразех, че съпругът ми изобщо е свързан с тези мъже.“

„Може би това е причината точно сега да не се интересувам от вижданията на мъжете. Защото бяха лъжи. И нямам предвид изневяра. Това е един прецакан свят. Холивуд е прецакан. Беше ми трудно дори да съм на такова парти", каза Ратайковски пред Los Angeles Times.

В момента Ратайковски е въвлечена в съдебна битка за развод и попечителство с Беър-МакКлърд, който беше обвинен в сексуално престъпление от множество жени в разкритие на Variety.