0

Х ип-хоп суперзвездата и наскоро постъпил в Залата на славата на рокендрола Еминем се завръща в Marvel Comics за корица на Amazing Spider-Man, която изправя Еминем срещу самия супергерой.

Изображението отдава почит на кулминационната рап битка на Еминем от биографичния му филм от 2002 г. "Осмата миля".

„ЗА МЕН Е ЧЕСТ да бъда в официалния вариант на The Amazing Spider-Man (2022)“, написа на Еминем и допълва, че вариантът ще бъде пуснат в продажба на 22 ноември през уебсайта му.

Въпреки че вариантът е нов, обложката изглежда е за Amazing Spider-Man #1 (Legacy #895), който беше пуснат през април. Съдейки по подписите върху картината, тя е илюстрирана от Салвадор Ларока и Едгар Делгадо.

Колкото и да е странно, Еминем не е непознат за комиксите на Марвел.

Още през 2009 г. той участва заедно с Франк Касъл в Eminem/Punisher #1, в който Punisher се обединява с Eminem, за да се изправи срещу терористи, които прекъсват един от концертите му.

Този комикс също е нарисуван от Салвадор Ларока.

Освен това Еминем предостави тематични песни за филма Venom на Sony от 2018 г. и неговото продължение от 2021 г. Let There Be Carnage.

Еминем ще бъде втората хип-хоп легенда, която ще се появи на корицата на Marvel Comics този месец.

Кристофър "Notorious B.I.G." Уолъс се появи на вариант на корица на Deadpool #1, създаден съвместно с hustl. който обяви други предстоящи, но неназовани хип-хоп тематични корици на Marvel Comics.