0

Е минем не се впусна в актьорска кариера, но е имал тази възможност дори след биографичния му филм "Осмата миля".

Филмовият продуцент Тод Либерман беше гост в последния епизод на подкаста Hollywood Gold, където разкри, че Еминем първоначално бил най-добрият избор на продуцентите за ролята на боксьора Мики Уорд в "Боецът".

Ролята във филма, режисиран от Дейвид О. Ръсел от 2010 г., в крайна сметка печели Марк Уолбърг, а Крисчън Бейл играе брат му Дики Еклунд.

„Първият човек, за когото смятахме, че ще участва в този филм, беше Еминем“, каза Либерман. „Еминем щеше да бъде Мики Уорд.“

Продуцентът обясни, че дискусиите около Еминем са последвали успеха на филма на режисьора Къртис Хенсън от 2002 г. „Осмата миля“.

Либерман не уточни колко близо е било това да се случи или защо не се е получило.

„Това беше момент, в който Еминем тамън беше направил "Осмата миля“ и се интересуваше от кариера в киното и искаше да направи боксов филм“, каза Либерман.

Той добави, че тогава е имало план във филма да играе Мат Деймън като Мики и Брад Пит като Дики.

В крайна сметка Уолбърг и Бейл получиха ролите и филмът събра 129 милиона долара в световен мащаб. Той спечели седем номинации за Оскар, като Бейл спечели за най-добър актьор в поддържаща роля, а Мелиса Лео надделя за най-добра поддържаща актриса.