0

Р апърът Георги Енчев и третият му син, 8-годишният Максим, си спретнаха епична битка с песни.

Двамата пуснаха и клипове към синглите в един и същи ден, предизвиквайки прецедент не само в родната музика.

Път

Песента на таткото Георги се казва „Моя Way” и определено има препратка към My Way („Моят път“) на Франк Синатра. Синът е автор на своята песен „Аз съм Макси“, а бащата е помогнал за музиката. Енчев каза пред „Телеграф“: „Неговата песен е в трап стил и е за нещата, които вълнуват едно 8-годишно момче. Моята е сериозна, тежка, не съм правил досега такава, много е по-различна от хумористичния стил, които правим с Румънеца. Човек, когато много дълго време не е съгласен с това, с което се сблъсква всеки ден, започва да се чуди той ли е луд или светът около него. Песента е за смисъла на живота или по-скоро за липсата на такъв“.

Целувки

В текста на Макси има момент, когато твърди, че може да се поцелува с момичета. Таткото доста се развеселява от въпроса и казва: „Много го обичат каките. Макси обича момичетата и те го харесват много“. После признава с гордост, че песента на сина му е повече гледана от неговата в Ютуб и вече е била представена на 4 големи фестивала, като Макси се справил чудесно с излизането на сцената. А клипът е сниман в Бургас.

Интелект

Клипът към песента на Георги Енчев е направен от изкуствен интелект, както и обложките на синглите на двамата. „Нямам амбиции Макси да става звезда, но обича музиката, много се вълнува от нея“, допълва Георги. И казва, че синът му сега искал да направи песен за лъвчето Гошо (адаш на баща му) на цирк „Иванов“. Иначе знаел всички песни на Румънеца и Енчев, но още не са говорили да правят трио или дует. Двамата по-големи братя също много подкрепят Макси, като той единствен от синовете на Енчев се интересува силно от музика и твори. А що се отнася до стила му на обличане, той си бил изцяло негов. „Нас с майка му много ни забавлява това“, гордее се бащата. И допълва, че момчето само ще реши по кой път да поеме.

„За съжаление децата нямат себеподобни изпълнители. Има цяло ново поколение, което е с фундаментално различни вкусове. Нямат съвременна детска музика, която не просто е правена през 2023 г., а да звучи като правена през 23-а, със стиловете, които вълнуват децата. Надявам се Макси да прави музика за неговото поколение“.