0

Е рос Рамацоти се връща в София за концерт в "Арена София" на 25 април.

Гостуването на италианския певец е част от световно турне, което започна миналата година по повод Battito Infinito, съобщават организаторите от Fest Team.

"Планирах тези концерти, за да отпразнувам по-добре новите песни, които предстои да бъдат издадени. Участвах активно, проследявайки всеки един етап от работата и грижейки се за всеки детайл и нюанс. Във всеки един от тези концерти ще има малка част от мен и моята история. Нямам търпение да се срещна и да прегърна отново феновете си по целия свят, защото вярвам, че това е най-добрият начин да посрещнем този сложен момент и да започнем да правим музика отново. Заедно", казва Ерос Рамацоти.

Специално за читателите на „Телеграф“ той разказа повече за албума, турнето и себе си.

- Г-н Рамацоти, изключително сме щастливи да ви посрещнем отново в България. Какви са спомените ви от ваши предишни гостувания в страна ни?

- Благодаря ви за топлото посрещане винаги! Посещавал съм България два пъти. Първият път беше през 2006 година в рамките на турнето ми Calma Apparente Tour. Вторият път беше по-наскоро - през 2019 година, когато пътувах с турнето Vita Ce N'È World Tour. Това са две различни фази от моя живот. Извън това аз перфектно си спомням страхотната обич, с която бях посрещан всеки път от българската публика. Именно и затова, разбира се, избрах да включа България в последното ми турне.

- Ще се изявите пред българските си почитатели на 25 април в столичната зала „Арена София“. Какво да очакват почитателите ви?

- Със сигурност могат да очакват много забавление. Всички ще танцуваме и пеем заедно в продължение на няколко часа. Всичко това ще бъде съпътствано от високотехнологична сцена. За това шоу разчитам на голяма продукция и група, с които се опитваме да изненадаме публиката. Въпреки това фокусът на цялото шоу, разбира се, е музиката.

- Турнето, с което ще посетите България, е по повод последния ви албум Battito Infinito. Разкажете ни неговата история.

- Battito Infinito определено е нова глава в моята музикална кариера. С този проект бих искал да покажа на хората, че говоренето за любовта не винаги трябва да се свързва само със страданието. За мен е правилно да се говори за универсалната любов, която е лайтмотивът от всичките ми песни и което е добре изразено в синглите ми Ama - покана да обичаш така, както искаш, без граници или бариери, и Gli ultimi romantici - който разказва историята на двама души, които се опитват да се съхранят живи в реалност, която вече не съществува.

- Покрай турнетата вие пътувате много по целия свят. Разкажете ни някоя забавна история от този процес. Или пък такава, която е докоснала сърцето ви и ще остане там завинаги.

- Прекрасно е да знам, че всеки път, когато се кача на сцената на различно място по света, публиката е толкова разнообразна, от толкова много различни култури, и въпреки това в нощта на концерта всеки избира да бъде там с мен, за да чуе моята музика и това, което имам и искам да споделя.

- Вие сте един от най-обичаните изпълнели по цял свят, не само в родната Италия. Как успявате да останете на върха толкова дълги години? Каква е вашата тайна?

- Бих казал, че да останеш верен на себе си и упоритата работа, са две неща, които винаги се отплащат. През всичките тези години реших да посветя тялото и душата си на музиката и винаги да правя каквото си искам, без да правя компромиси с това.

-Какво ви мотивира да продължавате да създавате истинска музика в тези тежки времена, когато всичко вече може да се направи на компютър, и след двете години на Ковид пандемия?

- Последните две години, а и не само те, бяха сложно време за всички ни.  Разбира се, музиката, както всички други аспекти на живота, беше повлияна от ужасните събития от последните няколко години. През цялото това време аз се разрових  дълбоко в себе си и канализирах тези нови емоции в създаването на нова музика.

- Ако имахте машина на времето и можехте да се върнете назад във времето - къде бихте отишли?

- Бих искал да преживея отново един ден през лятото на 1982 г., да гледам финала на Световната купа Италия-Бразилия с моите приятели и да преживея отново емоциите, свързани с тази победа със същото безгрижно отношение, както когато бях момче.

- А ако имахте силата да промените нещо? Бихте ли променили и какво би могло да бъде?

- Вероятно не бих променил нищо, защото всички избори и решения, които съм правил в живота си, са ме довели до това  да бъда човекът, който съм днес.

- В едно от вашите интервюта казвате, че социалните мрежи са импровизирана присъда, която разрушава спокойствието на обществото. Все още ли сте на това мнение?

- Вярвам, че социалните мрежи са нож с две остриета и трябва да се използват с повишено внимание и от малки, и от големи. Не трябва да се оставяме да бъдем повлияни от всяко съдържание, което виждаме, и всеки коментар, който четем онлайн. Трябва да се опитаме да живеем повече в реалния живот и по-малко във виртуалния живот. Това е много важно.

- Как бихте искали да бъдете запомнен?

- Бих искал и се надявам да бъда запомнен с моята музика. Надявам се моите деца, моите внуци, моите правнуци да могат да пеят моите песни.

- Кой е Ерос Рамацоти в свободното си време? Какво обичате да правите заедно със своето семейство?

- Преди известно време започнах да ходя на уроци по киокушин-кай. Това е много строг стил на карате, който ми помага да се справям с интензивното темпо на турнето, което съм предприел в момента. Когато не съм на турне, наистина обичам да избягам от всичко и всички и да прекарвам времето си в яздене на кон някъде в природата, заобиколен от нея. Опитвам се да прекарвам пълноценно времето си със семейството си, тъй като твърде често работните ми ангажименти и тур обиколки по целия свят ме отдалечават от близките ми, от хората, които обичам.

- Благодаря ви за откровените думи. За финал какво ще пожелаете на нашите читатели?

- Ще се видим на 25 април в столичната зала „Арена София“. Обещавам ви, че ще бъде незабравима вечер!

Това е той:

- Роден е на 28 октомври 1963 г. в Рим, Италия

-Кръстен е на Ерос, гръцкия бог на любовта

-Започва да свири на китара на седем години

-Като тийнейджър пише песни с помощта на баща си, който е меломан и свири на пиано

-Не го приемат в Консерваторията и записва счетоводство

-Преди да пробие в музиката, се изявява като статист в киното

-На 5 декември 1996 година се ражда дъщеря му Аурора Софи, плод на любовта му с първата му съпруга модела Мишел Хунцикер, с която се развежда през 2002 г.

-Жени се повторно на 52 г. за италианския модел и актриса Марика Пелегринели  на 6 юни 2014 г. в Кралския дворец в Милано

-Двамата имат дъщеря - Рафаела Мария (родена на 3 август 2011 г.) и син, Габрио Тулио (роден на 14 март 2015 г.).

Фен на Ювентус, качва Дел Пиеро на сцената

Най-популярният италиански изпълнител на попмузика Ерос Рамацоти е голям фен на футбола. Въпреки че е роден в Рим, певецът е сред най-верните фенове на футболния клуб от Торино – Ювентус.

Любовта към тима Рамацоти често изразява от сцената. Той вкарва в текстовете на песните си хубави думи за Ювентус. Верните фенове на отбора все още си спомнят как през 2013 година легендата на Ювентус Алесандро дел Пиеро бе поканен на сцената от популярния италиански певец. Събитието се проведе в Сидни, където футболистът риташе по това време.  

На сцената Дел Пиеро жонглира с футболна топка и дори се опитва да пее заедно с Рамацоти. През 2009 година Дел Пиеро и колегата му Малдини играха в благотворителен мач срещу Ерос Рамацоти и Джани Моранди, като приходите бяха дарени на семействата на пострадалите при земетресение в Италия.

„Ерос има невероятна енергия, никога няма да забравя онзи път, когато ме покани на сцената в Сидни по време на неговия концерт! И после всичките ни мачове с националния отбор...“, сподели миналата година в свое интервю футболистът и разкри, че много харесва последния албум на Рамацоти.