0

Б ратята Кирил и Георги Домусчиеви попадат в класацията на списание „Форбс“ за най-богати хора в света. Те са позиционирани на 1545-о място с 2,1 млрд. долара. В списъка са включени общо 2781 богаташи от 78 държави, като общото им състояние надхвърля 14 трилиона долара.

Най-богатият човек в света е бизнесменът от Франция Бернар Арно с 226 млрд. долара. Най-богатата жена е под номер 15. Това е Франсоаз Бетенкур Майерс - внучка на основателя на L'Oreal. Тя притежава 99,5 млрд. долара.

Следват популярни имена като Илон Мъск, Джеф Безос и Марк Зукърбърг. Световната музикална суперзвезда Тейлър Суифт пък е първият музикант, достигнал 10-цифрен статут единствено въз основа на албумите и изпълненията си. Основателят на ChatGPT Сам Олтман също попада в списъка.

Американците доминират в класацията, както и в предишни години. В САЩ има 831 милиардери. На второ място са китайците (473 души), а на трето - индийците (200). Следват Германия и Русия, Италия, Бразилия, Канада, Хонконг и Великобритания.

На Балканите се открояват Турция и Румъния съответно с десетима и шестима представители.

Списъкът за 2024 г. също така счупи рекордите, поставени през 2021 г., като в него бяха включени още 26 милиардери, а общата им нетна стойност нарасна с 1,1 трилиона долара.