0

И ма милиони чернокожи хора по света, които идват от всякакви културни среди, цветове и етноси. От всички сфери на живота, независимо дали са африкански, етиопски, нигерийски или хаитянски, за да назовем само няколко, има специална красота зад всяка история, която обхваща разнообразен набор от преживявания, борби и триумфи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fact (@onlyverifiedfact)

Хората с висока концентрация на меланин, който определя пигментацията на кожата, без съмнение са склонни да изпитват расизъм, дискриминация и предразсъдъци в резултат на кожата си, което прави обхвата на възприемането на по-тъмни тонове на кожата в света и САЩ пътуване, което ние все още не сте готови. И въпреки че има някои, които казват, че цветът на кожата ни няма значение, в много случаи той всъщност има значение, тъй като не само подчертава кои сме като хора, но и нашите завети за живота и нашите предци преди нас.

Като общност от над 7,8 милиарда души, има множество различни идеи за раса по отношение на цвета на кожата ни. От албинизма до най-тъмния нюанс на кафявото, има толкова много красота, която може да се намери в меланиновата кожа, което налага нашите очаквания и ограничения за това, което определя истинската красота. И така, кой точно е най-тъмният човек на света? Тук сме събрали всичко, което трябва да знаете.

- Кой е най-тъмният мъж в света?

Смятан за най-тъмния човек в света, снимка на африканец стана популярна, след като много хора го обявиха за най-тъмния човек на земята. И въпреки че името на този господин е неидентифицирано, той със сигурност е достоен за титлата, тъй като кожата му е тъмна като блокче черен шоколад. Неговият красив тъмнокафяв тен предизвика интернет лудост и със сигурност предефинира начина, по който гледаме на ограничаващите стандарти за красота. Никой не знае точно как е намерен образът му или за каква цел е бил използван тогава. Неговата снимка обаче е доказателство за това колко вариации на черни хора всъщност има в света и дори би могло да посочи тена, който все още не е открит.

- Коя е най-тъмната жена в света?

Най-тъмната жена в света е добре познатият модел Няким Гатвич. Гатвич е известна с красивия си тен и поразителни черти. Прякорът ѝ според феновете ѝ е „Кралицата на мрака. Красавицата е родена в Етиопия, но е от судански произход. Тя е един от най-известните модели с тъмна кожа в света. Но това ѝ е създавало сериозни проблеми със самочувствието. Да приеме себе си такава, каквато е, е най-трудното ѝ предизвикателство.

Цветът на кожата не е определящ за дрехите, които представя. Често обаче презентира бижута, които са златни.

Нейните фенове и социална медийна платформа ѝ помогнаха да спечели увереност и ѝ позволиха да се почувства приета. Нейната мантра служи като страхотна житейска философия за тези, които имат проблеми с приемането на собствената си кожа и укоряват американските стандарти за красота.

„Черното е смело, черното е красиво, черното е златно. Не позволявайте на американските стандарти да навредят на вашата африканска душа“, каза тя в социалните си медии.

Винаги има ограничаващи образи на красота, които често възхваляват по-светли тонове на кожата и завършеност в чернокожата общност. И въпреки че имаме да извървим дълъг път, когато става въпрос за приемане на чернокожите от всички сфери на живота, тези двама души служат като отличен пример за това какво означава да се отхвърлят западните стандарти за красота, които показват само едно или няколко изображения на красота.

*Източник: www.yahoo.com/Vesti.bg