0

С едмица след като бе прострелян в главата почина кубинският регетон певец Ел Тайгър (El Tiger). 37-годишният изпълнител бе открит преди дни в колата си с огнестрелна рана в челото, съобщи New York Post.

Ел Тайгър, чието истинско име е Хосе Мануел Карбахал Залдивар, бе открит на 4 октомври в Маями в своя Mercedes-Benz малко след 7 часа сутринта местно време.

„Хосе Мануел Карбахал, известен като „Ел Тайгър“, беше жертва на безсмислено престъпление“, се казва в публикация в неговия Instagram профил в четвъртък. „За съжаление този следобед Ел Тайгър беше обявен за мъртъв и сега се събра отново с любимата си майка в рая.“

Според началника на полицията в Маями Мануел Моралес певецът е бил откаран по спешност в близката болница в „много критично състояние“.

„Въпреки че тази новина е едновременно шокираща и сърцераздирателна, ние насърчаваме феновете на Ел Тайгър да почетат паметта му, като празнуват радостта, която той донесе на толкова много фенове. Усилете музиката си, танцувайте и празнувайте живота му“, се добавя в публикацията. „ Ел Тайгър беше чувството на хората и сега трябва да запазим това чувство живо чрез неговата музика и наследство.“

Негови фенове се събраха на импровизиран мемориал пред болницата, където натиснаха клаксоните на колите си и пуснаха част от музиката на певеца.

Полицаите смятат, че Ел Тайгър може да е бил прострелян някъде другаде и след това да е захвърлен близо до болницата.

„Сигурни сме, че това не се е случило на този ъгъл, където беше открита колата. Това се е случило някъде другаде, някой го е закарал там, оставил го е и е тръгнал пеша“, каза говорителят на полицията в Маями Майк Вега.

Полицията съобщи, че един мъж се издирва и е заподозрян за убийството.

Във вторник полицията в Маями разпространи снимка с искане за помощ за намирането на 49-годишния Дамян Валдес-Галасо във връзка със стрелбата.

„Знаем, че е имало много кръв вътре в джипа. Той беше отзад и служителите трябваше да отворят задната част на джипа, за да го измъкнат“, каза говорителят на полицията.

Ел Тайгър, който има повече от 1 милион последователи в Instagram, беше арестуван в Маями за притежание на наркотици и въоръжен грабеж през март 2023 г.

Той беше закопчан отново през юли по обвинения във въоръжен грабеж, нападение и притежание на кокаин, но по-късно беше освободен под гаранция.