0

Л еонардо ди Каприо може да е свикнал да бъде на челните страници на медиите заради младите си гаджета, но сега попадна по съвсем друга причина. 

Този път актьорът е под прожекторите, заради връзката си измамника-беглец Джо Лоу

48-годишната звезда от "Титаник" бил разпитан от ФБР заради връзката му с малайзийския престъпник, който помогна за финансирането на хитовия му филм "Вълкът от Уолстрийт".

Лоу се укрива от почти осем години, след като през 2016 г. беше издадена заповед за ареста му поради участието му в 1Malaysia Development Berhad.

Джо Лоу

 Джо Лоу
Getty images

Той бе мозъкът зад схемата за държавните фондове, която в крайна сметка доведе до ареста на бившия министър-председател на Малайзия Наджиб Разак за пране на пари.

По-рано тази седмица Bloomberg  съобщи неразкрити досега подробности от документи на ФБР, които разкриват как в опит да проследят Джо Лоу, федералното бюро решили да говорят с Ди Каприо през 2018 г., след като са научили, че той е имал редица сделки с престъпника, след като са се срещнали в нощен клуб през 2010 г.

Твърди се, че двамата станала добри приятели в резултат на това и дори имала прякори един за друг.

Измамникът наричал Ди Каприо „Лдог“, а Ди Каприо го наричал „моят човек“.

В доклад цитиран от THR Ди Каприо казал: „Работих за него и този наш бизнес се превърна в нещо повече. Виждахме се по-често и прекарвахме повече време заедно“

Но докато двамата били добри приятели, очевидно отношенията им се влошили, когато Лоу не изпълнил обещанието си да дари пари за набирането на средства за околната среда през 2015 г.

Като част от разследването на ФБР срещу Лоу, агентите  конфискуваха редица подаръци, които измамникът дал на актьора, включително копие от първото издание на Великия Гетсби.

Актьорът казал на ФБР, че не е знае откъде идва богатството на Лоу. 

Лео не е единствената знаменитост, която ФБР е разпитвал.

Според доклада измамникът работил и с Ким Кардашиян. Тя признала пред властите, че Лоу й предложил картини на Жан-Мишел Баския.

Заслужава обаче да се отбележи, че нито Кардашиян, нито Ди Каприо са били разпитани във връзка с това, че са заподозрени лично в някакво нарушение.