0

- Какви са били най-интересните случаи от вашата практика в агенцията за запознанства, г-жо Илиева?

- Запознахме наш кавалер с две дами - според анализа ни съвпаденията помежду им бяха над 65% в очакванията. Дамите бяха на средна възраст, на високо ниво в професионално отношение, с разнообразни интереси и много интелигентни. Отзивът от първата дама беше, че кавалерът е в пъти под нейното ниво и няма интерес за втора среща. Отзивът на втората дама беше абсолютна противоположност и вече една година двамата развиват отношенията си, вече и под един покрив. Друг наш кавалер ни изпрати снимки на трите си бивши партньорки и заяви, че е добре да открием подобни дами, което е почти невъзможно. След среща в обратната връзка на дамата за предложения от нас кавалер описваше колко е интелигентен, колко добър и състрадателен е, колко сходни интереси и теми имат, как приятно са разговаряли два часа, но отказва втора среща, защото не може да приеме, че кавалерът е с изкуствени зъби.

- Само самостоятелни партньори ли ви търсят?

- Потърси ни и едно семейство, което във времето се обажда няколко пъти, настояваше да им съдействаме. Запитването им беше дали не можем да намерим дама, дори имаха и критерии за нея, която да се присъедини към семейството им. Разбира се, те не станаха наши членове.

- Кой друг не приемате в агенцията?

- Господин от друг град на 57 г. в много добро материално положение. Имаше семейство и голямо дете. Молбата му беше да намерим дама, с която да има още едно семейство в София и детенце, като предложи да осигури бъдещото си семейство с ново жилище, нов автомобил и пожизнен доход. Отказахме му. Търсили са ни и млади дами с интереси към много богати кавалери. Нито една от тях не стана наш член. Получихме препоръки от една от дамите ни, която вече не е сред нас, да се постараем да преценяваме дали между дамите и кавалерите, които запознаваме, ще има привличане и химия, което, съвсем честно, е невъзможно.

- С какви куриозни случаи сте се сблъсквали?

- Кавалер на 76 г. на първа среща с дама. Една от темите, които беше разисквал, беше... "бъдещите им сексуални взаимоотношения", което е недопустимо през първите три срещи с едно и също предложение. Акцентираме на емоционалните взаимоотношения, сексуалните са нещо съвсем естествено при наличието на много други допирни точки. Една от дамите ни беше поставила изискване да потърсим кавалер, който не яде чесън. Събираме много обширна информация за всеки наш член, но точно на това изискване не можахме да отговорим. В самото начало един от кавалерите ни на първа среща беше завел дамата на гости вкъщи, което беше абсурдно и бяхме притеснени от случилото се. За щастие всичко приключи добре, но оттогава въведохме задължително изискване, с което всеки трябва да се съгласи - първите три срещи трябва да са на обществени места.

- Кои са най-успешните ви запознанства?

- При първата среща, докато изчаквахме дамата да дойде, кавалерът ме помоли за следващата среща да изберем "по-младичка" дама и ако може малко по-закръглена, защото тази била като болна от анорексия на снимките. Вече година и половина живеят заедно в много хармонични отношения и се грижат за двете си деца от предишни бракове. Запознахме една двойка, в която дамата и кавалерът са се запознали преди време в сайт за запознанства, комуникирали са няколко месеца и са приключили. След повече от една година ги срещнахме отново и вече 5 месеца живеят заедно. Дамата претърпя тежка операция и кавалерът е неотлъчно до нея.

- Какво трябва да направи човек, който иска да му намерите партньор?

- Предоставяне на пълна информация за всичко, което ги очаква. Правим входна анкета, изпратена по имейл, за да познаваме всеки наш член максимално с неговите емоции, ценности, разбирания, опитности и очаквания. После следва лична среща с нас в агенцията за уточняване на важни детайли, различни за всеки, и бариери, които може би не забелязват. Изграждаме профил - 100% конфиденциален, не съществува в интернет пространството, чрез който търсим най-малко 55-60% съвпадения с нашите настоящи и нови членове. При наличие на подходящо предложение изпращаме кратко представяне, което всеки е съставил за себе си и след това две актуални снимки. При одобрение организираме среща с лично представяне. След нея решението за втора среща се споделя само с нас, както и обратна връзка от срещата. На следващия етап разменяме контакти и проследяваме всяка от първите три срещи с един и същи партньор.

- Защо решихте да създадете такава агенция?

- За да помогна на всички, които са необвързани, живеят в София и търсят единствено дългосрочни отношения. За всички, които нямат време за безсмислени срещи и излишни емоции и които не искат да се появяват в сайтовете и приложенията за запознанства. За всички, за които конфиденциалността е важна. Има много хора, които винаги са в един и същи приятелски кръг, не искат да смесват професионалните с личните отношения, но искат свое семейство и дечица – в тяхна помощ сме.

- Как работехте през пандемията?

- След като настъпи пандемията, в моя живот, както и на много хора, всичко се промени. Основната ми дейност беше невъзможна и тогава се роди идеята ми да създам агенция за запознанства, водена от всичко, което ни се случи, от опита на много мои близки, приятели и колеги. Всички ние живеехме като в една капсула - работейки от вкъщи, все по-рядко контактувахме с нови хора, целият ни кръг от приятели, колеги, познати, дори съседи беше един и същи и това не се променяше. И така рeших дa тръгнa пo друг път, кoйтo дa мe кaрa дa ce чувcтвaм живa, пoмaгaйки нa хoрaтa. Cпoрeд мeн нищo нe би тe нaпрaвилo пo-бoгaт oт тoвa дa пoмoгнeш нa чoвeк дa нaмeри любoвтa, да намери сродна душа, човек, с когото да сподели живота си. Любовта e eдинcтвeнoтo, зa кoeтo cи cтрувa дa живeeм”. Тогава реших, че мога да вложа всичките си знания, умения, идеи, способности, да ги развия в различна посока и да създам агенция, която да помага на хората да се намират, да се събират и да създават семейства. И вече след повече от две години съм напълно убедена, че това е моето призвание, доставя ми огромно удоволствие и емоционално удовлетворение всеки един детайл от дейността на агенцията.

- Какви цели си поставихте?

- Да избегнем всички практики на наши предшественици, които са създали негативно отношение и недоверие в такъв тип агенции, за което много ни помогнаха споделените истории от хора, които се присъединяваха към нас и към момента ни помагат в тази посока. Да избягваме хора, които не са психически здрави, хора, които се интересуват единствено от сексуални отношения, търсят някого, с когото да разнообразят брачните си отношения, и хора, които търсят от кого какво могат да вземат. За да постигнем всичко това, в началото ни подкрепи психологът Милена Нетова, а по-късно към нас се присъедини и д-р Вера Ханшани. Изключително съм им благодарна за безценните препоръки и съвети при различни казуси всеки ден. Изключително важен е подборът на членовете ни, защото всеки от тях е лице на агенцията и чрез него градим добрата си репутация.

- У нас обаче още се смята, че щом се обръщаш към агенция за запознанства, имаш проблем...

- Това е много грешно и остаряло тълкуване. Точно обратното, всеки умен, интелигентен, ерудиран и мъдър човек, който иска да спести време и отрицателни емоции, поверява целите, които си е поставил и в личен, и в професионален план, на професионалисти. Членството в агенцията е личен избор. Нашата задача е да информираме всеки потенциален наш член за всичко, което го очаква при нас, до най-малкия детайл, без да влияем на неговото решение.

- Какви съвети им давате?

- Съветваме кавалерите - потенциални наши членове над 55-60 г. възраст, които търсят съпруга с 20 и повече години по-млада и очакват да имат поколение - много добре да обмислят плюсовете и минусите за децата, които ще създадат, и дали такава връзка има бъдеще в дългосрочен план. Според всички наши проучвания най-успешните връзки са с разлика, по-малка от 1 до 8 години. Имахме няколко дами, които вече не са сред нас, бяха ни предоставили снимки на бивши свои партньори и на мъже от топ 10 на най-красивите в света. За всички с подобни очаквания бих искала да кажа, че това са нереалистични очаквания и както за хубавата книга, така и при хората невинаги корицата дава възможност да преценим съдържанието.

- Няколко пъти споменахте за бариерите у хората. Какви най-често срещате?

- Липса на увереност и самочувствие, дори и в успели хора, хората често забравят способностите си, постиженията си - дори и малките и не намират причини да се чувстват ценни, значими. Травми от детството и родителите, травми от бивши партньори - огромната грешка да сравняваме партньори от неуспешните си връзки с новите. Идеализация на точно определен образ, който очакваме да се появи в живота ни. Скритите изгоди - искаме да имаме партньор до нас, но непрекъснато откриваме причини, че ни е добре и сами - няма кой да ни държи сметка, всичко си зависи само от нас и т.н., и много други. Отработвайки тези причини, насочваме всеки да се замисли, да положи усилия, да се вгледа вътре в себе си и да се опита да се освободи от това, което му пречи да е щастлив. Странният феномен е, че хора, които с години не са се запознавали с никого, не са имали връзка след няколко срещи, при нас възвръщат увереността и самочувствието си, освобождават се в повечето случаи от илюзорните пречки и съвсем случайно извън агенцията се запознават с някого и започват връзка, подобно на дамите, които с години нямат деца - осиновяват детенце и съвсем скоро забременяват, защото са се освободили от стреса и самообвиненията.

ТОВА Е ТЯ:

  • Родена е на 17 юни 1974 г. в София
  • Завършила висшето си образование през 2000 г. в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, специалност "Финанси", магистър
  • Между 2001 и 2014 г. е мениджър в отдел "Продажби" в един от мобилните оператори
  • През 2015-2019 г. се занимава с организация на събития и обучения за ученици, педагози, психолози и обществени възпитатели
  • От години се интересува от психология, от личностни взаимоотношения, от всичко, което ни пречи и ние сами си пречим да бъдем щастливи, да намерим баланса и хармонията в живота ни и затова е намерила призванието си в създаването на агенция за запознанства Diamond Love
  • От единствения си брак има син на 29 г.